A film alapkoncepciója nem lett volna rossz, mert egyre több embert érdekel, hogy a MI milyen előnyöket és hátrányokat hoz el az életünkbe, a jövőnkbe. Egy nagy szakadékot éreztem a vonalvezetésben, mintha kivágtak volna részeket, vagy nem tudták volna vizuális tartalommá formálni elképzeléseiket.
Rögtön egy konfliktusba csöppenünk, ahol már természetesen a robotok az amerikai nép ellenségei. Sci-finek szerintem túl felszínes. A cselekmény sem egy nagy szenzáció. Az alapkérdések ebben a témában sokkal mélyebbek, mint amiket a film fel tudott mutatni. A robotok éreznek, lelkük van, jogokkal rendelkeznek, és egy új fajként funkcionálnak a filmben. Ezzel kellett volna valamit kezdeni. Az egyetlen morális fedezeti pont a cselekményben, hogy azért egy gyereket csaknem ölnek meg, még akkor sem, ha robotként/ tárgyként tekintenek rá. De persze a konfliktust sikerült erre a kérdésre összpontosítani, hogy megmenekül-e vajon. Tárgy vagy nem. Jajj.
Az időbeli visszatekintések, a személyes múlt és jelen összekötése és történetbe ágyazása többször akadozottá tette a filmet.
Jobb alkotások is vannak ennél, de simán meg lehet nézni, csak nem egy nagy durranás. Popcornevős.
A film alapkoncepciója nem lett volna rossz, mert egyre több embert érdekel, hogy a MI milyen előnyöket és hátrányokat hoz el az életünkbe, a jövőnkbe. Egy nagy szakadékot éreztem a vonalvezetésben, mintha kivágtak volna részeket, vagy nem tudták volna vizuális tartalommá formálni elképzeléseiket. Rögtön egy konfliktusba csöppenünk, ahol már természetesen a robotok az amerikai nép ellenségei. Sci-finek szerintem túl felszínes. A cselekmény sem egy nagy szenzáció. Az alapkérdések ebben a témában sokkal mélyebbek, mint amiket a film fel tudott mutatni. A robotok éreznek, lelkük van, jogokkal rendelkeznek, és egy új fajként funkcionálnak a filmben. Ezzel kellett volna valamit kezdeni. Az egyetlen morális fedezeti pont a cselekményben, hogy azért egy gyereket csaknem ölnek meg, még akkor sem, ha robotként/ tárgyként tekintenek rá. De persze a konfliktust sikerült erre a kérdésre összpontosítani, hogy megmenekül-e vajon. Tárgy vagy nem. Jajj. Az időbeli visszatekintések, a személyes múlt és jelen összekötése és történetbe ágyazása többször akadozottá tette a filmet. Jobb alkotások is vannak ennél, de simán meg lehet nézni, csak nem egy nagy durranás. Popcornevős.