Közösség

Vélemény:

66 Fegyverek

(2025)

Egy nagy WTF

Zelegor   2026.01.18 02:40
0

Fontos leszögezni, hogy én nem vagyok oda a horror műfajért, pont azért, mert a legtöbb horror úgy fikció, hogy valamilyen misztikus szálon fut a történet. Nem azt mondom, hogy nincsenek jó horrorfilmek, mert vannak, szimplán számomra ez a legkevésbé kedvelt kategória. A cím a végére egyértelművé válik, de jól tükrözi, hogy elég elvont a film, illetve kellett neki jó fél óra, mire beindult a története. Az alapkoncepció szerintem elég kreatív, ahogy a kivitelezés is; sajnos erről spoilermentesen nem lehet beszélni. Aki látta már a Midsommart (maradandó trauma), azoknak üzenem, hogy ez a film hasonló, de jóval befogadhatóbb... Összességében nekem tetszett, de horrort egyszerűen nem tudok ajánlani. Van, aki nagyon érzékeny az ehhez hasonló filmekre, van, akinek bejön, de alapjáraton nagyon megosztó tud lenni. Nekem abban tudott pozitív élményt nyújtani, hogy végig le tudott kötni, izgalmas leginkább, de mégsincs olyan jelenet benne, amit ne lehetne elfelejteni, ha valahol említésre kerülne ez a film. Visszatérve a Midsommarhoz, ott sajnos vannak jelenetek, amik így évek után is bevillannak róla. Azt a filmet nem tudom ajánlani, viszont ez a Fegyverek szerintem nézhető azok számára, akik nem riadnak el a horror kategóriától. Talán előtte egy előzetest nem árt megnézni...