Közösség

Vélemény:

 

70 Lamhe

(1991)

Lamhe

 
e-batta   2016.09.07 01:31
0

Csodálatosan felújított film, pedig én egy recsegő-ropogó, kockás, életlen képű valamire számítottam. És hiába 3 órás, ha ennyire szépen van fényképezve, kit érdekel?! Nem véletlen gondolom a felújítás: Yash Chopra rendezése. A nevét viselő stúdió biztosan így tisztelgett az emléke előtt. A vége főcím utáni szöveg szerintem erre utal...
Tetszett a gyönyörű okkerszínű sivatag és a zöld angol gyepek közötti kontraszt is. Amikor pedig megláttam Rajasthant, a gyönyörű palotákat, a csodálatos szárikat, végem volt.
És még vicces is volt. A teve-jelenetnél sírtam a röhögéstől!
Anil Kapoor meg hihetetlen, hogy mennyire fiatal volt! És ugyanolyan izgalmasan játszott, amikor a 18 éves (bajusz nélküli Anil Kapoor!) fiatal herceget adta, mint amikor az őszülő halántékú elfoglalt üzletembert.
Shridevi meg a 80-as 90-es évek toronymagasan legszebb színésznője, utána csak Aishwarya Rai tudott hasonló esztétikai hatást elérni. És hiába kicsit ducika, akkor is tökéletesen tudta játszani az ifjú hercegnél idősebb lányt, és később a szeleburdi csitrit, akit a herceg dadája nevelt fel (vagy inkább hagyott rá mindent).
És volt egy iszonyatosan jó egyveleg régi fekete-fehér bollywoodi filmslágerekből, amit Shridevi és Anupam Kher adott elő, nem tudom, hogy milyen filmekből, az indiaiak biztos tudják, de ezek a dalok hihetetlenül jók voltak!

A filmet a megtartandók között jegyzem, többször is újra fogom nézni. Egy igazi, valódi, hamisítatlan bollywoodi film!