Közösség

Vélemény:

49 Bone Face

(2025)

Diner thriller

kabel   2025.03.03 09:28
0

Lehet, nagyon más filmre számítottam, de valamiért azt hittem, egy slasher lesz, de a film lényegében egy dinerben játszódik majdnem végig, és sokkal inkább egy detektívsztori jellegű thriller, ahol a rendőrök szépen végigbeszélik mindenkivel a gyilkosságot, amíg meg nem találják a tettest. A gond az, hogy minden dialógus nagyon ostoba, és a színészek annyira túljátsszák a szerepeiket, hogy már inkább nevetséges a performansz, amit letolnak. Volt, hogy majdnem felröhögtem a sztereotípiákon. A történet megpróbált egy Tarantino-féle Hateful Eight jellegű mozi lenni, melyben a feszültség csupán néhány karakter között nő. Sajnos egyszerűen túl bugyuta és mesterkélt minden interakció. Mint kiderül, a dinerben valahogy mindenki ismeri egymást kicsit, pedig az elején úgy tűnt, mintha tök idegenek lennének. Annak ellenére, hogy mindenki tud valami sötét titkot a másikról, ezeket valamiért totál elhallgatja még akkor is, amikor fegyvert fognak rá. Ha kicsit is belegondolsz a filmbe, teljesen szétesik, rengeteg illogikus dolog történik, és ez se nem szórakoztató, se nem érdekes, mert nem érzem úgy, hogy a forgatókönyvíró túljárt az eszemen, csak direkt olyan karaktereket írt, akik kicsit sem hitelesek. Ja, nagyon öldöklés nincs itt, ez egy beszélgetős mozi, abból meg legjobb esetben is max. közepes kategória.