Közösség

Vélemény:

76 Az óceán haragja

(2025)

Az óceán haragja

Vivi   2026.01.27 13:32
0

Az Óceán haragja sajnos számomra csalódást jelentett. Egy hajótörést túlélő baráti társaság története ígéretesnek tűnt, de a kivitelezés nagyon lassú és vontatott volt. A film nagy részében szinte semmi igazán izgalmas nem történt, a feszültség pedig szinte teljesen hiányzott. Ahelyett, hogy a nézőt a helyzetbe vonnák, gyakran csak ültünk a sötét, monoton képek előtt, várva, hogy történjen valami. A képi világ is sokszor túl sötét és komor volt. Nehéz volt követni a szereplők mozgását, és emiatt a jelenetek sokszor inkább zavaróak, mint hatásosak. A karakterek sem váltak igazán érdekessé, nehéz volt velük azonosulni, és az érzelmi motivációik sem váltak világossá. A viharos tenger és az emberi kitartás témája elvileg izgalmas alapot adna, de sajnos a történetmesélés és a tempó miatt nem éreztem sem a veszélyt, sem a feszültséget. Összességében Az óceán haragja nekem inkább kínlódás volt, mintsem lebilincselő túlélődráma. Egyedül a háttérben felvillanó természet képei voltak néha látványosak, de ez sem tudta ellensúlyozni a lassú, eseménytelen történetet. Sajnos számomra nem váltotta be, amit egy ilyen kaliberű film esetén vártam volna.