Vannak problémák a második évaddal, de mondjuk nem azok, amelyeket te említesz. Aki fullos Star Wars élményt akar, annak nem való az Andor, ez tény, mert ha csak a jedik, a fénykardok, lépegetők, death trooperek meg TIE fighterek és hasonlók a lényeg, akkor nézze inkább újra a klasszikus epizódokat, esetleg az előzményrészeket. Az Andorban nincs semmi ilyesmi (TIE fighter azért előfordul). Az akciószegénység már inkább probléma, de leginkább nekem az, hogy bizonyos karakterek semmi nem tesznek hozzá az egészhez. Mint Mon Mothma és Luthen. Érezzük, tudjuk, hogy később fontosak lesznek, de a második évadban nulla a hozzáadott értékük. Csak bulizgatnak, ennyi. Ami a PC mániádat illeti: sokan rápörögnek erre manapság, mert a political correct (PC) a dilijük, és hyper-érzékenyek arra, hogy ne lássanak leszbikust, meg homit és színesbőrűeket stb. Engem nem zavar, bár nem is vagyok megszállottja annak, hogy kiakadjak ilyesmiken. Hát úgy kb. ennyi. Nálam az Andor első évad erős 4-4,5 csillagos, a második az említettek miatt egyelőre (6 rész után) 3 csillag.
Lehet, tényleg velem van a gond, hiszen MÁR LEÍRTAM ELŐZŐLEG, "nem vagyok akciómániás" + "ha nem tolták volna töményen bele a képembe a szivárványt". Akkor konkrétabban: - mindenevő vagyok, nem kategóriafüggő - nem a fénykardot, erőhasználatot, űrcsatát hiányolom - nem vagyok semmilyen fób, de túltolták a másságot. A "Fura világ"-ban pl. nem tolták túl a 2 fiú szerelmét. Nem zavaró. Akkor miért is tetszett (volna) a 6. rész? Mert egyetlen egyszer véletlenül elsült egy sugárvető? Inkább hagyjuk!
Lehet, nem voltam érthető, noha VILÁGOSAN LEÍRTAM, hogy az akciószegénység SZÁMOMRA gond. Neked marad a PC ellenesség. Ennyi.
Látom, bármit írnék, milyen nem vagyok, Te már az első írásom után beskatulyáztál. Azt hittem lehet korrekt módon komunikálnom, de Te csupán ugyan azt hajtogatod. Rólam. A válaszaim ellenére. 40 éve erre mondtuk, \"felakadt a tű\", tehetsz bármit, ugyan azt játsza. Kár!
Sőt! Magadnak mondasz ellent:"Aki fullos Star Wars élményt akar, annak nem való az Andor, ez tény, mert ha csak a jedik, a fénykardok, lépegetők, death trooperek meg TIE fighterek és hasonlók a lényeg, akkor nézze inkább újra a klasszikus epizódokat, esetleg az előzményrészeket. Az Andorban nincs semmi ilyesmi (TIE fighter azért előfordul). Az akciószegénység már inkább probléma, de leginkább nekem az, hogy bizonyos karakterek semmi nem tesznek hozzá az egészhez." Aki, annak nem való. Ez általánosan, de nekem szól (nekem válaszoltál!), nem magadról írtad. A "nekem az, hogy bizonyos karakterek..." sem az akcióhiányodról szól. Akkor most az általad leírtakat tagadod? Ne már. Szemantika. Még élő szóban is figyelem nem csak a saját, hanem a beszélgető partnerem szavait is. Szerintem itt fejezzük be, mielőtt túl sok vidám percet szereznél a soraink olvasóinak.
A szövegértés nem az erősséged. De sebaj leérettségizni sosem késő . A válaszomnak csak egy kicsiny része szól rólad, bár valóban válaszba írtam afféle reflektálásként a te agymenésedre és kirohanásodra a PC ellen.
Bár a két leszbi lány lenne a legnagyobb probléma ezzel a sorozattal... P.S. Ki reagál már így a társa halálára? Tart egy sehonnan sehová se tartó hegyi beszédet a gyilkos hülyegyereknek ahelyett, hogy ott helyben puszta kézzel tépte volna szét...
Értelek én, de ne ezen pörögjünk! A lényeg, az eddigi fél évadnál még a Hunyadi is több. Cseréld ki az űrhajókat repülőkre, a bolygókat országokra, minden sci-fi jellegű tárgyat egy mai megfelelőjére, és kapsz egy középszerű kémdrámát!
Nem győzködöm én senkit, csak tényeket közlök. Azokkal meg elég nehéz vitázni. :)
Így igaz, viszont írd meg légyszi, mi valótlant írtam le, ami nem úgy volt, nem az, ami stb! Persze véleményt ír az ember, de korrektül meg szoktam támogatni valós dolgokkal.
Nem láttam az Andor első évadát, de ha olyan, mint a 2. évad 1–3. része, nem is érdekel már annyira. A 3 részben összesen van kb. 15-20 perc értékelhető SW, és nem, nem vagyok akciómániás. Persze azért nekiveselkedem az első évadnak, mert túl sokan istenítik, hátha legalább kapok igazi SW-t is, és valahogy a hátralévő 9 részen is átrágom majd magam. Megvolt a 2/4–6 is. A 6. rész lenne SW, ha nem tolták volna töményen bele a képembe a "szivárványt": megbocsátás, erotika, együtt meló, halál, gyász megtoldva a szerencsétlen megalázásával. Ez már sok, elrontotta számomra ezt a részt is. És remélem, nem fognak vádaskodni a heterofóbok.