Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Császárok klubja (2002)

The Emperor's Club
Filmadatlap
 
18
Szereplők
3
Vélemények
3
Képek
Videók

Galéria (3)

 
De Matt   2019. 04. 16.

legújabb vélemény

0
Nincs ideális világ!

Ennek a filmnek nemcsak hangulata van, hanem nagyon mély mondanivalója is. Kötelezővé tenném úgy a diákok, mint a tanárok, de még a szülők számára is. A történet jelképes, a kitűnő képzettségű és mindvégig következetes tanár, akinek mindene a hivatása, mégis „elbukik” élete vizsgáján. Persze, valójában nem ő bukik el, hanem rájön, hogy a körülötte lévő világ már nem a régi, és esély sincs rá, hogy az értékeket át tudja menteni. Bizony, reális történet, és manapság ennek az értékét vesztett világnak a közepén vagyunk. A legfőbb mondanivaló, hogy még mindig vannak olyan emberek, akik az értékek szerint élnek, és sajnos, olyanok is, akik parazitaként, az értékek teljes megtagadása révén érvényesülnek, és nem is akárhogyan...

 
szafffy   2015. 06. 21.

0

Kategóriájában egyik kedvencemmé vált a film. Sok erkölcsi mondanivaló, jól felépített történet, rávilágít olyan dolgokra, amelyek létező problémák minden időben.

 
jozsagabri   2017. 04. 24.

0

Agyalós, figyelős, fordulatokkal teli film, hangulata drámai, karakterei kiválóak. Tanulságos film, érdekes felvetésekkel és sokatmondó színészi játékkal.

A film összbevétele 14 060 950 dollár volt (imdb.com).

 

A lányok előkészítő iskolájának a helyszínét fiú előkészítő iskolának használták az Egy asszony illatában.

(VFTS)