Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Rebecca
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

legújabb vélemény

Na igen!A mester született zseni volt,szinte bármihez nyúlt,sikerfilm lett. Így volt ez a Rebecca-val is.Akkoriban sokkal szebbek voltak a snittek,vagy jobban figyeltek ezekre a dolgokra,és a színészek többet játszottak a testükkel,és az arcukkal. Kiváló alkotás.

 
Deku   2017. 10. 14.

Hitchcock egyik legeslegjobb filmje szerintem és ez oltári. Hatalmas csalódást okozott ez a film, azonban ez a fajta csalódás most pozitív volt. Nem szándékoztam megnézni, mivel nem keltette fel az érdeklődésemet.


 
Zsceeeka   2017. 11. 13.

A musical hatására olvastam a könyvet, majd annak hatására néztem meg ezt a filmet. A történet teljesen megegyezik előzőekkel, tehát abban nem volt újdonság. Tetszett a film, talán jobb lett volna ezt legelőször megismerni, de szépen kiegészíti a másik kettőt.

 
Evcsi95   2015. 02. 16.

A könyvet elolvastam, a musicalt láttam, ezek után nem volt kérdés a film sem. Nagyon jó, nagyon jó, nagyon jó.

 
authorgirlll   2017. 12. 30.

Hátborzongató de egyben zseniális film is. Szegény kisasszony akinek a helyébe kell lépnie a régi asszonynak és mindenki azt sugallja hogy mennyire nem illik az új lakhelyére.

 
LAlexa23   2015. 02. 13.

Én ezt musicalben láttam először, tetszett nagyon :)

 
dodmin   2015. 03. 03.

Olvastam a könyvet, láttam a musicalt, ideje volt megnézni a filmet. Ha nem ismerném a könyvet azt mondanám, hogy nagyon jó film, de így csak jó film lett belőle. Nem nagyon hű a könyvhöz, van ami másképp történik. Ennek ellenére érződik a Hitchcock hatás.

Judith Anderson
Joan Fontaine
Judith Anderson
Joan Fontaine
Alfred Hitchcock
Laurence Olivier
Joan Fontaine
Joan Fontaine
Alfred Hitchcock
George Sanders
Joan Fontaine
Judith Anderson
Judith Anderson
Joan Fontaine
Joan Fontaine
Judith Anderson
Nigel Bruce
Joan Fontaine
Joan Fontaine
Reginald Denny

A film összbevétele 7 592 465 dollár volt (imdb.com).

 

Sir Alfred Hitchcock Daphne Du Maurier (1907–1989) három regényét is megfilmesítette. A filmek elkészítésének időrendjében: "Jamaica fogadó" (1939 - a Mester utolsó angol filmje, szerződés kényszerítette rá), "A Manderley-ház asszonya" (1940), "Madarak" (1963).

(Berto49)
 

A film reklámplakátján ez a szöveg volt olvasható: "Imádtátok a könyvet, most megélhetitek a filmet". Ebből is látszik, hogy a film készítői Daphne Du Maurier bestsellerének sikerére alapozták a film fogadtatását. Alfred Hitchcock annak ellenére, hogy igyekezett saját képére formálni a filmet, végig hű maradt Maurier regényének történetéhez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alfred Hitchcockról az a hír járta, hogy nagyon rosszul bánt a színészeivel, amelyet sokan az angol színházi tradíciókból eredeztetnek, ugyanis a színházi színészek nem tartották túl sokra a filmes színészeket, mert túl könnyűnek hitték a filmes alakításokat. A Rebecca kapcsán Hitchcock úgy nyilatkozott Laurence Olivier-ről, hogy úgy játszik, mintha felkérték volna az Egyesült Államok elnökének és ennek az elvárásnak kellene megfelelnie.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Vivien Leigh is felmerült Rebecca szerepére, amelyet azért is szerett volna nagyon a színésznő, mert így közel lehetett volna szerelméhez, Laurence Olivier-hez, ám a próbafelvételek idején még forgatták az Elfújta a szél utolsó jeleneteit, így Leigh-nek egyik percről a másikra kellett volna átváltani Scarlettről a sokkal szolidabb Rebeccára, így nem tudott meggyőző lenni, s nem is kapta meg a szerepet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Annak érdekében, hogy visszaadják a könyv sötét hangulatát, Alfred Hitchcock ragaszkodott hozzá, hogy a filmet fekete-fehérben forgassák le.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Ez volt a második olyan Alfred Hitchcock film, ami Daphne Du Maurier valamelyik regényén alapult. A másik a Jamaica fogadó (1939) volt.

(rbernadett)
 

Életrajzában Maureen O'Hara azt állította, hogy ő volt az első választás a főszerepre.

(rbernadett)
 

Alfred Hitchcock egyik választása Maxim de Winter szerepére Robert Donat volt.

(rbernadett)
 

Laurence Olivier mindössze 9 nappal fiatalabb, mint Daphne Du Maurier, aki a film alapjául szolgáló könyvet írta.

(rbernadett)
 
Igazi mestermű, ami úgy megborzongatja az ember lányának lelkét, hogy még kispárnával a fején sem mer elaludni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.