70% 54 szavazat
A nagy vakáció

A nagy vakáció

Les grandes vacances
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
19
Képek (19)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Bosquier iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. A legnagyobb gondot saját gyermekük okozza, amikor megbukik az angol vizsgáján. Az iskolaigazgató elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát és nyelvtanfolyamra küldi Angliába. A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycsere azonban hamar kiderül és az igazgató úr, elindul megkeresni a fiát.

Rendező: Jean Girault
Forgatókönyvíró: Jacques Vilfrid, Jean Girault
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier: 1967.12.01.
 
2024.02.03 R9CK3R

legújabb vélemény

Nem tartozik Funés legismertebb filmjei közé, de nagyon szuper vígjáték, a végére rendesen kikerekedett minden, ajánlott megnézni mindenkinek!

0
 
2016.10.09 MMcFly2015

Louis de Funes minden jellemzője megjelenik a filmben, ami miatt lehet őt szeretni. Egy a sok közül ez is, akár egy újabb csendőr film is lehetne, kisebb módosítással (A rendező is ugyan az, mint a Csendőr szériánál). Egy jól sikerült francia vígjáté... Több

0
 
2023.12.30 ati02

Stressz hegyén-hátán

Hegyén-hátán szidják, veszekednek egymással, ha Louis de Funés nem tetszik neki, akkor háborog, másból sem áll az életünk, csak veszekedésből, mindegy, mit mond, rögtön idegesek lesznek és ingerültek. Minél inkább igyekeznek megoldani a problémát, annál több konfliktust szül. Filmnézés közben azon gondolkodtam, miszerint „Hát ezeknek a veszekedéseknek már sosem lesz vége?”. Nem könnyű tisztában lenni azzal, hogy milyen alapon tartják vígjátéknak, ha stressznek hegyén-hátán ülnek egymás nyakán?

0