Hát korentsem tartozik a TOP 10-be, de még a 100-ba sem, főleg nem az első helyre a drámák közé. Jó film volt szó se róla, egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
Nagyon kevés hibátlan film van, ez közéjük tartozik. Tökéletes szereposztás, jó könyves alappal, remek rendezéssel. Az egyik kedvencem, nem tudom megunni sokadjára sem.
Egyik olyan könyvadaptáció, ami übereli akönyvet, és túl lép annak határain, zseniális. Minden toplista élén ott a helye, minden idők egyik, ha nem a legjobb drámája!
Imádom ezt a filmet az egyik kedvenc Stephen King adaptációim kőzé tartozik.Meg érdemli a túlértékelést is hiszen felemelő megható sztorija van, Morgan Freeman és Tim Robbins pedig minden idők egyik legjobb filmes párosa!
A film erejét a csattanó mikéntje adja meg, de a színészek is zseniálisat alakítanak. Ott a helye a legjobb filmek között az élen, igazán erős alkotás lett.
Régen láttam a filmet, és érdekes, hogy így évekkel később maga a fősztori halványan van csak meg, viszont még mindig emlékszem a sok-sok börtönévet lehúzó, majd szabaduló öregre, aki nem találta újra helyét a világban. És jellemző a filmre, hogy elő... Több