A remeny rabjai Mit is mondhatnek? Teljesen jogosan a vilag legjobb filmje. 2-3 napja fejeztem be a konyvet, gondoltam ezutan ujrazom a filmet is. Tokeletes adaptacio. Ahol kell hozzaad a konyvhoz, ahol kell, elvesz onnan. Igy kellene ezt mindenhol.... Több
Szerintem ez Stephen King egyik legjobb filmadaptációja. Nagyon jól bemutatja a börtönéletet és az ott élő emberek kegyetlenségét. A két főszereplő zseniálisan játsszák a szerepet.
Hát korentsem tartozik a TOP 10-be, de még a 100-ba sem, főleg nem az első helyre a drámák közé. Jó film volt szó se róla, egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
Nagyon kevés hibátlan film van, ez közéjük tartozik. Tökéletes szereposztás, jó könyves alappal, remek rendezéssel. Az egyik kedvencem, nem tudom megunni sokadjára sem.
Szerintem egy zseniális alkotás ez a történet, ahogy a szereplők lelki világát és személyiségét bemutatja a börtönben töltött évek alatt, nagyon megindító. Teljes mértékben azonosulni lehet a főszereplő keserűségével, de küzdeni akarásával az igazságtalan ítélet miatt.
Egyik olyan könyvadaptáció, ami übereli akönyvet, és túl lép annak határain, zseniális. Minden toplista élén ott a helye, minden idők egyik, ha nem a legjobb drámája!
Imádom ezt a filmet az egyik kedvenc Stephen King adaptációim kőzé tartozik.Meg érdemli a túlértékelést is hiszen felemelő megható sztorija van, Morgan Freeman és Tim Robbins pedig minden idők egyik legjobb filmes párosa!
A film erejét a csattanó mikéntje adja meg, de a színészek is zseniálisat alakítanak. Ott a helye a legjobb filmek között az élen, igazán erős alkotás lett.