A “remény” szó teljesen más jelentést kap ezután a film után. Rengeteg erőt adhat egy embernek maga a remény, de ezután a film után mindenkit legyőzhetetlenné tesz!!
vitathatatlanul jó film, de igazából a szép történeten túl kevés olyan értéke van, ami miatt filmművészeti mérföldkőként lehetne számontartani. Nem írtam volna le ezt a mondatot, ha nem botlanék lépten-nyomon mindenféle legjobb filmek listájának legelején a remény rabjaival.
ZseniáIis fiIm egy zseniális könyvbőI. Tim Robbins-ra egyszeűen nincsenek szavak: ennyire kevés eszközzeI ennyire profin megformáIni egy karaktert csak a Iegjobbak tudnak. Mind a mai napig a Iegjobb bortonos fiIm.
Sokaknak monoton lehet, de engem meggyőzött. Ez egy nagyon jó film és a legpontosabb King-adaptáció amit valaha csináltak. A végén nagyon jót nevettem...azért megértem miért tartott 20 évig.
Elég jó kis film, jó történettel, de számomra nem adott olyan sokat, semmikképp nem mondanám filmklasszikusnak. Elég sok hasonló témájú börtönös film van, ez a jobbak között van mindenesetre. 8/10
Örök klasszikus, alap mű a filmvilágban, egyszer mindenkinek látnia kell. Olyan katarzis élményt nyújtott a végén, hogy kevés ehhez fogható filmmel találkoztam eddig. Tökéletes színészi játék, hiteles képi világ, magával ragadó, meghökkentő.
Nem tudom megmondani, hogy hányszor láttam már. Tom Hanks nagyon jól alakít, teljeset át lehet érezni azt a megpróbáltatást amin keresztül megy. A börtönélet remekül van ábrázolva. Mindenkinek kötelező darab!
A történet, a szereplők, minden zseniális! Ez nálam alapmű. Nagyon érdekes a filmben a főhős helyzetének alakulása, miközben megtudjuk mit ér az ember a börtönben. Érdekes megnézni hogy a többi jellem hogyan változik a főhős magatartásától. Mennyit é... Több
A remeny rabjai Mit is mondhatnek? Teljesen jogosan a vilag legjobb filmje. 2-3 napja fejeztem be a konyvet, gondoltam ezutan ujrazom a filmet is. Tokeletes adaptacio. Ahol kell hozzaad a konyvhoz, ahol kell, elvesz onnan. Igy kellene ezt mindenhol.... Több