Minden perce aranyat ért. Imádom a sztorit, a szereplőket, az akció jeleneteket. Nagyon látványos film, az összes szereplőt imádom. Ha még nem láttad, itt az ideje!
Csodálkozom, hogy ezt annak idején engedték megjelenni. A Csapd le csacsi, ugye, már más korban gúnyolta az akkori felállást, könnyű helyzetben volt. Mindegy. Ezt a filmet is bármennyiszer meg tudom nézni. Eszméletlen jó!
Wow! Megérdemli a hírnevét. A film egy magyar klasszikus, amely az állampárt által kierőszakolt kollektivizáció és a kommunizmus abszurditását mutatja be. A film nagyon humoros és szatirikus, miközben mégis mélyebb társadalmi üzenetet hordoz. Bacsó P... Több
Sokat idézett klasszikus. A mondanivalója, a tanulságai soha nem veszítenek sem az értékeikből, sem az aktualitásából. Nagyszerű színészi alakítások, már csak emiatt is érdemes megnézni. Azt hiszem, ideje, hogy én is újranézzem :)
Lenyomták a torkunkon a suliban, akkor a mondanivalója miatt természetesen. Más miatt nem is tartottam értékelhetőnek, de most jobban tetszett. Az utolsó harmadban a békaemberekkel kicsit túltolták a paródia vonalat, de megmosolyogtatott pár olyan jelenet, ami felett anno elsiklottam.
Ez a film párját ritkítja, csak felsőfokon lehet róla beszélni. Mondhatni, művészi bravúr, a filmszatíra gyöngyszeme. Brilliáns szójátékok özöne, kitűnő alakítások, felejthetetlen szópárbajok...Láttam más politikai szatírákat is, de Bacsó Péter filmj... Több
Rendkívül kritikus vagyok a hazai alkotásokkal, és általánosságban a kult filmekkel kapcsolatban. Ez azonban nem csak korhű képest tár elénk, hanem a maga módján még szórakoztat is, finoman, óvatosan, ahogy abban a korban egyáltalán nem csak beszélni, hanem létezni is lehetett.
Még általános iskolában nézettették meg velem, de nem estem hasra tőle. Számomra rendkívül unalmas volt. A történet nem rossz, de érződik rajta az, hogy magyar és hogy már nem mai csirke.
Ritka az a film, amely ilyen éles nyelvvel tud hatalomkritikát és társadalomkritikát mondani. Szinte az összes mondata szállóigévé vált. nem véletlenül, hiszen minden, ami benne van, annyira ismerős és magyar.
A magyar filmekkel úgy vagyok, hogy inkább nem közelítek feléjük. Ámbár akad egy film ami mégis megérdemli a dicséretet és az ez. Nagyon erősen beszól a politikának és kemény témákba is durván oda tud pirítani.
Méltán az egyik leghíresebb magyar film. Igazi időtálló klasszikus. A hangulata utánozhatatlan. Profi film profi szereplőkkel és profi rendezéssel. Egyszer legalább érdemes megnézni.