27% 59 szavazat
Az Arthur-átok

Az Arthur-átok

Arthur, malédiction
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
13
Szereplők (13)
28
Képek (28)
6
Videók (6)
4
Érdekességek (4)
Díjak
1
Filmkritika (1)
1
Cikkek (1)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

A 18 éves Alex évek óta nagy rajongója Arthur és a villangók mesének. Barátai egy kis kiruccanásra viszik őt abba a házba, ahol ezeket a mesefilmet forgatták.

A társaság azonban még csak nem is sejti, hogy milyen pokoli napoknak néznek elébe. Egyre félelmetesebb jelenségek veszik kezdetüket,… Több


Forgatókönyvíró: Luc Besson
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2022.07.21. | Telekom TVGO (2022.10.20.)
Forgalmazó: Vertigo

KULCSSZAVAK

 
2022.12.31 Caravaggio1978 Nézhetetlen

legújabb vélemény

Logikátlan, értelmetlen, tele bakikkal

A szereplők egyszerűen csapnivalóak, borzalmasan rosszul adják, de természetesen itt a kötelező meleg pár és a színes-fehér szerelme megtalálható, az egész film ezekre fókuszál, majd az utolsó tizenöt percben történik valami, amit nem tudunk meg, hogy pontosan micsoda. Értelmes vég... Idegesítő, óriási filmes baklövések a filmben, nem tudom, hogy nem figyeltek rá. Mindenesetre inkább idegesítő a film, úgyhogy csak alkohol befolyása alatt lévő személyeknek ajánlom, hátha többre pontozzák.

1
 
2022.07.30 BRANTON Nézhetetlen

S@ggLuc Besson

Nem tudom, hogy túl sokat ittam-e, vagy ez tényleg ennyire rossz volt? Minden, már korábban leírt véleménnyel maximálisan egyet tudok érteni. Kínos volt az egész. Pedig az alapötlet egyébként jó, sőt, meg merem kockáztatni, hogy zseniális. Az pedig, hogy ebből ilyen gyenge alkotást sikerült kihozni... Nos, az is zseniális, csak éppen más oldalról.

1
 
2022.07.21 bart

Fuh, hát szerintem ez eszméletlenül mellément. Nagyon kiszámítható a cselekmény, ami talán még nem is lenne baj, hiszen nem feltétlenül kell elvárni egy ilyen kaliberű filmtől, hogy bővelkedjen a fordulatokban. Viszont annyira klisés az egész, hogy már fájdalmas volt nézni.

1
 
2022.07.15 Zoltán

Én nagyon bíztam ebben a filmben. Vártam is Besson miatt, de itt valami igencsak félresiklott. Szerintem bőven volt benne potenciál, de összességében egy nagy blöffnek találtam. Három csillagot adok rá, mert nem igazán lép túl a középszerűségen.

1
 
2022.07.29 Eastern79

Hát ez meg mi?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Őszintén szólva, fogalmam sincs mit akart Besson ezzel a filmmel. Az Arthur és a villangók univerzumához abszolút nem passzol a horror műfaja, ráadásul a sztori nélkülöz minden logikát… Arról nem beszélve, hogy az elcsépelt horror-kliséket ismételgeti. Egysíkú karakterek, csapnivaló színészi teljesítmény és borzalmas operatőri munka teszi felejthetetlenné, sajnos nem pozitív értelemben. Nézhetetlen, élvezhetetlen, abszolút csalódás.

0

A film 26 327 975 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 15 603 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A film forgatása 2020-ban kezdődött el, ugyanazon a környéken és abban a házban, ahol az eredeti filmeket is forgatták anno. A covid hullámok között majdnem titokban forgatták le a mozit. A főforgatás alig több mint egy hónapig tartott. Szerző: Caravaggio1978

#2
 

Luc Besson producerként és forgatókönyvíróként is részt vett a munkálatokban.Szerző: csd

#3
 

Barthélémy Grossmann első nagyjátékfilmes rendezése.Szerző: csd

#4
 
Értékelés: 1/10
(2023. 05. 17.)
Nem fordul elő gyakran, hogy valaki ilyen ocsmány módon mocskolja be a saját alkotását. Több