Kövess minket: Játssz egy Kodak Extráért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
50

Szabadulószoba

(Escape Room)
 
seri Nézhetetlen  2017. 11. 26.

Spoilerveszély Akinek van valami épkézláb magyarázata arra, hogy mi is történt pontosan ebben a filmben, az kérem ossza meg velem. Miért küldte halálba a társaságot egy random pszichopata, akiről semmit nem tudunk meg? Miért a szőke menekült meg? Mi ez a záró jelenet, mire utal a kínzó? Utal-e valamire egyáltalán? :D Szeretném azt hinni, hogy én vagyok hülye a film lényegének megfejtéséhez. Tényleg. De tartok tőle, hogy nem így van. Ha pedig ez igaz, akkor a film az egyes osztályzatot sem érdemli meg. Én nagyon szeretem az elgondolkodtató filmeket. Ettől nem ezt vártam persze, hanem egy látványos és szórakoztató Fűrész-koppintást, valami egyszerű sztoriba csomagolva. Csakhogy nincs sztori. Nincs semmi magyarázat a történtekre. Semmi, ami összefogná és legalább halványan keretbe rendezné azt, amit láttunk. Viszont el sem gondolkodtat a film, legalábbis nem úgy, ahogy kellene. Gondolkodsz, gondolkodsz, aztán rájössz, hogy hiába. Ez ugyanis egy sajnos egy szemét, nem egy film. Nincsenek a felszínen lényegtelennek tűnő, de mélyebbre nézve összefüggő darabjai a történetnek. Nem tudsz kreálni magadnak egy sztorit a kapott infók alapján, mert ezek az infók véletlenszerűek. És ennél idegesítőbb filmes élmény nincs. Amikor első ránézésre nem egy limonádé vagy egy óriási hülyeség a film, van benne potenciál, de annyira, hogy elhiszed, hogy itt van valami. És amikor rájössz, hogy mégsem, kábé letargiába zuhansz. Mert mélyebb értelem nélkül annyi történt, hogy egy hatfős baráti társaságból ketten megcsalták a párjukat egymással, amiért egy titokzatos pszichopata egy szereplő kivételével mindenkit megölt Fűrészes módon. Igen, a két hűtlent, a felszarvazott férjet, és két random róluk semmit nem tudunk karaktert is. Egy megmenekült, de titokzatosan mégsem.Volt egy hetedik tag is, aki valamiért szerepelt az elején, aztán többet nem szerepelt. De akkor legalább a feladványok adnának ki valami összefüggést, de nem. Random rejtvények, random megoldásokkal, jól ismert fűrészes-csapdákkal. Ez nem film. Ez egy fos. Bár még él a remény, hogy én nem látom az összefüggést...

 
stomachh  2017. 11. 06.

Azt hittem egy furfangos film lesz. De nem. Egy szög egyszerű ZS-kat. Ne vesztegessetek ra az időt.

 
scroll35  2017. 11. 20.

Szerintem túlságosan is a Fűrészre hajaz, ami nem igazán tesz jót a filmnek, mivel rengeteg potenciál van a koncepcióban, csak éppenséggel így egy egyszerű koppintásnak tűnik. Meg lehet nézni egyszer, de szerintem semmi extra ebből a szempontból az egész. Máskülönben egész jó hangulata van, néha még borzongani is lehet rajta.

 
Ricardo Garcia  2017. 11. 19.

Nagyon kidolgozatlanok a karakterek, a arra gondolok, hogy szinte mindent csak úgy "készen" kapunk a filmben, és nem látunk a személyiségek mögé. Még akár izgalmas is lehetett volna a film, ha nem mentek volna el ennyire a klisék felé.

VOX.hu - Szabadulószoba
Érzelmeket, mondjuk, fel tud ébreszteni: mivel a koncepció szerint lényegében valós időben követjük az eseményeket, még egy nyomorult doboz kinyitását is percekig nézhetjük, ez pedig piszkosul idegesítő. Az is egy érzés, nem? 40/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.