73% 85 szavazat
Átutazó

Átutazó

The Tourist
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
30
Szereplők (30)
13
Képek (13)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
10
Cikkek (10)
Fórum
Lejátszás

Sorozat áttekintés

1. évad (2022) - 6 epizód
2. évad (2024) - 1 epizód

Hol nézheted

Jamie Dornan
Jamie Dornan
Jamie Dornan
Shalom Brune-Franklin

FILMINFÓ

Amikor egy férfi emlékek nélkül ébred az ausztrál vadonban, a rendelkezésére álló kevés nyomot felhasználva kell felfedeznie kilétét, mielőtt a múltja utolérné.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Harry Williams, Jack Williams
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Ausztrália
Premier: 2022 | HBO Max (2022.03.03.)
 
2024.03.07 Gika

legújabb vélemény

Nagyon élveztem mind a két évadot. Szórakoztató, van benne humor, izgalom, és a tájak hangulata is feldobja az egészet. Végre egy sorozat, ami nem a jó pasi-bombanő párosítással adja meg a romantikus szálat, ez mindenképpen kellemes változatosság a h... Több

0
 
2022.04.27 Anti007

Jobb, ha nem kutatunk a múltban...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amikor, mint egy kirakós áll össze a történet, az mindenképp érdekesnek mondható. A BBC és az HBO Max közös gyártású sorozatában egy autóbalesetet szenvedő férfi történetébe tekinthetünk be, aki a balesetből magához térve semmire sem emlékszik. Persz... Teljes kritika

1
 
2022.06.18 Robinson76

Egy amnéziás a homoktengerben

A széria alapfelütése remek. Egy rejtélyes ember, aki egy baleset következtében nem emlékszik semmire, néhány idővel beugró emlékképen kívül. Aztán hívja egy eltemetett férfi, bomba robban egy világvégi pub-ban, feltűnik az excsaj és egy bérgyilkos, valamint a mexikói drogbáró. Sok a kérdés, de válaszok nincsenek... A térség már eleve ad egy egyedi hangulatot, mindez gyönyörűen fényképezve. A fura helyiek pedig inkább akadályozzák az idegen férfit, mint segítenék, ami kölcsönöz egyfajta csípős, szarkasztikus humor is a sorozatnak. Viszont vannak üresjáratok, amitől kissé szürkévé, átlagossá válik, pedig lenne benne fantázia. Persze idővel azért tisztul a kép, de a széria a közepére eléggé lelassul, és ez nem áll túl jól neki. Korábban talán kiemelkedhetett volna az értékeivel, de mára ez egy közepes sorozattá lett, pedig ennél mindenképp több volt benne.

0
 
2022.06.27 Emmersson

Memento utánérzés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az amnézia remek kiindulója lehet egy filmnek, csak aztán egy jó sztorit kell mögé tenni! Ez esetben ez egészen jól sikerült, bár a végére picit elfogyott a lendület. Egy poros ausztrál útszélen kapcsolódunk be emberünk történetébe. Éppen tankol, majd kimenne a "toalettre". Itt ízelítőt kapunk nem csak főhősünk, de a film stílusából is, ami erős felütés. Erre jön a "Mi a f*sz, ez meg ki?!" kamionos támadás, és ekkor lazulunk el a képernyő előtt teljesen, hogy "ez az, Ritchie, MÉG!" - pedig nem is Guy Ritchie rendezés, sőt, még Tarantinónak sincs köze hozzá. ;) Hanyatt dőlsz, nyomsz egy pause-t és betárazol nasival, sörrel, mert pár percben meggyőztek, hogy ezt érdemes lesz követni. Jamie Dornan (Szürke ötven sorozat) számomra ismeretlen volt - nem igazán vagyok célcsoportja az erotikus-romantikus moziknak -, még ha tisztában is vagyok vele, ki ő, színészként nem ismertem. Itt megvett kilóra! Profi a fickó. Flegma, sármos és lekezelően humoros. A többieket egyáltalán nem láttam még, bár a nagydarab izlandi (Ólafur Darri Ólafsson) gyanús volt, majd rákeresve kiderült, hogy a Trapped című sorozathoz köthető. A történet az üldözés után amnéziával folytatódik, emberünk nyomozza, hogy ki is ő, mi történt vele. A sorozat erőssége inkább a hangulata és a színészi játék (legjobban a rendőr tanonc csajszi nyomta), mint a sztori. Az akciók rendben vannak, a fordulatok jól adagoltak. Két estés sorozat, mindenképpen ajánlom!

0
 
2022.04.25 Greta

Csak közepes

Tökéletesen látszik a sorozaton a cél: hozzunk össze egy ütős, közönség-kedvence produkciót. Kitalálták a hozzávalókat (amnézia, se veled, se nélküled kapcsolat, tipikus ausztrál környezet és emberek stb.), szakszerűen összemixelték, csak éppen papír-ízű maradt az egész. Sematikus figurák, amikbe nem leheltek életet, sokszor látott szituációk, a rejtélyesség ellenére is kiszámíthatók. A szereplők lehetnének a saját karikatúráik is, de idáig nem megy el a szándék, valódiak szeretnének lenni, de hát… Egyedül a rendőrnő vőlegénye tűnik igazinak, olyan jól adja a verbális bántalmazót, hogy ökölbe szorul tőle a kezem. Három részt néztem meg, de csak akkor folytatom, ha nagyon nincs más.

0