Nagyon jó történet, kiváló alkotás. Roberto Benigni eszméletlenül erős alkotást tett le az asztalra rendezőként és színészként egyaránt. Kötelező darab!
97-ben, a megjelenésekor láttam először (de nem utoljára ezt a filmet). Akkor középiskolás voltam, tartottam a háborút, és annak borzalmait feldolgozó filmektől (ez a mai napig így van), de ez volt életem egyik legkatartikusabb film-élménye. Kötelező darab!
Ez az egyik leghumorosabb alkotás, amit úgy tudtak a Holokauszt-témájából kihozni, hogy nem bagatellizálták a témát, hanem szerethetővé tették. Pozitív példája annak, hogy a humor az egyik legjobb eszköz a túlélésre, és a fantázia ereje segít átszíne... Több
Könnyekig hatódik az ember azon, hogy micsoda küzdelem fér bele egy ilyen chaplini figurába. Bravó, bravó és bravó. Méltatlanul elfelejtett film.
Ezekért a filmekért érdemes tévézni/moziba járni! Irigylem az ilyen embereket, akik a legnagyobb bajban is képesek pozitívak maradni, mint Guido.
Gyönyörű film a koncentrációs táborok világáról, és arról, hogy egy apa miképpen próbálja gyermeke számára elviselhetővé tenni az elviselhetetlent. Megindító, remek sztori. Mindenképpen érdemes megnézni!
Nagyon megrendítő és egyben csodálatos film. Nem titok, hogy megkönnyeztem. Gyönyörű film, a filmes bakancslista kihagyhatatlan eleme.
Remek alkotás! Teljes mértékben átérzi az ember a filmben történteket.. Gyönyörű megható történet! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Csak tanulni lehet belőle!
Egy csodálatos film a szerelemről és a kitartásról. Miután Guidót és kisfiát egy munkatáborba hurcolják, Guido kitalál egy játékot. Azt mondja a kisfiának, hogy pontokat kell gyűjteniük, hogy végül megnyerhessék a fődíjat. Ezzel megvédte a kisfiát at... Több