Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Batman: A rém álarca (1993)

Batman: Mask of the Phantasm
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Nem volt rossz,hiszen alapból szeretem Batman kalandjait,akár filmben,akár animált formában is.Kellemes kikapcsolódás mindenféleképpen.De igazán,ami megfogott,az Joker megrajzolása,szerintem jobb mint Batmané,de ez ízlés dolga!

 
Thibo84   2016. 06. 11.

0

Elmúltam rég gyerek - legalább is papírforma szerint :D - , de a mai napig leköt ez a rajzfilm. Egyszerűen zseniális a történet és a grafika.


 
dailyfilmsan   2018. 09. 29.

0

Elősztorinak jó volt. Izgalmas volt mese létére, hiszen gondolom ezt a felnőttek számára készítették, vagyis a felnőttek számára is. Joker volt a legklasszabb az egészben. Viszont Bruce Wayne karaktere nem volt az igazi számomra.

 
erahurka   2018. 08. 19.

0

Korrekt kis Batman mese, bár vannak azért bőven jobbak nála. Kicsit valahogy untam is, pedig nem lehet rá azt mondani, hogy túl hosszú lenne.

 
penzesisti   2017. 08. 23.

0

Tetszettek a képi hatások, a fantasztikus jelenetek, és nem utolsó sorban a zenei hatás és maga a sztori. Jók a visszautalások és a könnyed, klassz humor.

 
BruceStark   2016. 02. 21.

0

A valaha volt legjobb Batman film.

Galéria (19)

Videók (1)

A film összbevétele 5 617 391 dollár volt (imdb.com).

 

Ennek a filmnek a Blu-ray változata csak a megjelenés után 24 évvel volt elérhető.

(Thibo84)
 

Alan Burnett segített a forgatókönyv megírásában. Martin Pasko a visszaemlékezések nagy részéért volt felelős, Michael Reaves, a csúcspontot írta, és Paul Dini volt az, aki azt állítja, hogy "itt-ott a lyukakat töltött be".

(Thibo84)
 

A Warner Bros első teljesen animációs filmje, amelynek az MPAA (Amerikai Mozgókép Szövetség) PG (Gyermekek számára szülői felügyelet ajánlott) minősítést adott.

(Thibo84)
 

Kevin Altieri a film csúcspontját a Gotham City miniatűr automatizált modelljében állította be, ahol Batman és Joker csaptak össze. Ez tisztelgés volt a Dick Sprang-korszak Batman-képregényeinek alappillére előtt, ahol gyakran harcolt a hős gigantikus kellékek hátterében.

(Thibo84)
 

Bruce Timm körülbelül 20 különböző karaktertervet készített a Fantomhoz, mielőtt létrehozott egy verziót, amely hasonlít a képregénybeli karakterhez. A jobb oldali nagy penge nem része Timm eredeti tervezésének, ehhez Alan Burnett ragaszkodott.

(Thibo84)
 

A film írása közben Paul Dinit – aki Joker számos jelenetét feldolgozta – a La Peer Drive-on megtámadta és megverte két rabló. A koponyája súlyosan megsérült, és rekonstrukciós műtéten kellett átesnie. Gyógyulása néhány hónapot vett igénybe mind fizikailag, mind érzelmileg. Ennek eredményeként majdnem kihátrált a filmből, és még azt is fontolgatta, hogy teljesen lemond a "Batman"-en való munkáról, mielőtt visszatért a forgatókönyvhöz. Később képregényt írt felépüléséről "Sötét éjszaka - Egy igazi Batman történet" címmel.

(Thibo84)
 

A Batman: Kezdődik! (2005) című filmben Bruce Wayne hasonló símaszkot vísel, mint ebben a filmben, mielőtt a denevérjelmezt használná. Nem tudni, hogy ez a film készítőinek tisztelgése volt-e.

(Thibo84)
 

A visszaemlékezés során Bruce a Gotham világkiállításon lát egy modellautót, amely hasonlít a leendő Batmobile-ra. Valószínűleg ezt az ihletet kapta, hogy később segítsen Earl Coopernek a Batmobil megtervezésében, amint az a "Mechanikus" című részben látható.

(Thibo84)
 

Az írók nagyon óvatosak voltak Joker filmbe helyezésével kapcsolatban, mivel nem akartak semmilyen kapcsolatot a Batman - A denevéremberrel (1989), de Michael Reaves azt mondta: "Aztán rájöttünk, hogy megjelenése oly módon szolgálja a történetetet, amire élőben nem volt lehetőség".

(Thibo84)
 

Dana Delany filmbeli hangteljesítménye lenyűgözte a filmeseket, aminek köszönhetően megkapta Lois Lane szerepét a Superman (1996) című sorozatban.

(Thibo84)