Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%

Batman: Gotham by Gaslight (2018)

Batman: Gotham by Gaslight
Filmadatlap
 
27
Szereplők
Vélemények
27
Képek
2
Videók

Galéria (27)

Videók (2)

 

Harvey Dent arcának egyik felét nem torzítja el hegesedés, és nem őrül meg ebben a filmben. Ez helyette Barbara Gordonnal történik.

(Thibo84)
 

Gordon megjegyzése a "beteg örömlányokról" határozottan arra utal, hogy közvetlen tapasztalattal rendelkezik a nemi betegségekkel kapcsolatban. A 19. század végének elsődleges nemi baja a szifilisz volt, amelynek egyik típusa megtámadhatja az agyat, és őrületet okozhat (neuroszifilisz). Az egyetlen rendelkezésre álló kezelés a higanyvegyületek voltak, amelyek nemcsak hatástalanok, hanem mérgezést és őrületet is okoztak; eretizmusnak vagy őrült kalapos betegségnek nevezik. Ezeket szem előtt tartva Gordon őrültségének sokkal több értelme van.

(Thibo84)
 

James Gordon állítólag az Antietam veteránja. Az antietami csatát 1862-ben vívták, és az amerikai polgárháború egyik legsúlyosabb csatájának számít.

(Thibo84)
 

A filmkészítők szerint Bruce meg nem nevezett védőügyvédje Jacob Packer, aki a "Gotham by Gaslight" képregényben szerepelt Bruce gyámjaként, és végül kiderült, hogy ő Hasfelmetsző Jack.

(Thibo84)
 

Batman megemlíti, hogy Houdininek fizetett a bilincs menekülési trükkjéért. Harry Houdini menekülő művész csak 1899-ben érte el az igazi hírnevet, ezért van értelme, hogy trükköt kellett eladnia Batmannek, mielőtt híres lett.

(Thibo84)
 

Ebben a filmben több szereplő is gazember a Batman univerzumban. Pamela Isley (Poison Ivy), Harvey Dent (Kétarcú), Selina Kyle (Macskanő), Hugo Strange, Cyrus Gold (Salamon Grundy).

(Thibo84)
 

A Marleen rímel Harleenre, Harley Quinn igazi nevére. Marleen úgy viselkedik, mint a Harley idős változata. Marleennek és Harley Quinnnek egyaránt Tara Strong adott hangot.

(Thibo84)
 

A filmben megjelenő három árva fiú neve Dick, Jason és Tim. Ők annak a három fiúnak a megfelelői, akik Robinná válnának a DC univerzumban (Dick Grayson, Jason Todd és Tim Drake). A három árva mérete és kora finom utalás az utódlási vonalukra: Robin: Dick idősebb és legmagasabb, mivel ő volt az első Robin; Jason a második a magasságban és korban, mivel ő volt a második Robin, Tim pedig a legfiatalabb és a legkisebb, így ő a harmadik Robin.

(Thibo84)
 

A börtönben Bruce Wayne hatalmas fogollyal találkozik, akit Cyrus Goldnak hívnak. A DC Comicsban Cyrus Goldból Solomon Grundy lesz.

(Thibo84)
 

Amikor Selinával beszél a börtönben, Bruce idézi egyik mentorát azzal, hogy "Amikor kiküszöböli a lehetetlent, bármi, ami valószínűtlen, annak igaznak kell lennie". Ez Sherlock Holmes híres mondata, vagyis ő volt Batman egyik mentora ebben a mesében.

(Thibo84)
 
Ha röviden értékelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy bár vannak apróbb hiányosságai, mégis egy különlegesebb koncepcióval bíró, de ugyanannyira szórakoztató produkcióval van dolgunk, mely animációs mivolta miatt nem csak és kizárólag a fiatalabb generációknak készült. több»