Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő (2021)

Ryû to sobakasu no hime
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
31
Képek
3
Videók

Galéria (31)

Videók (3)

 
taba   2022. 09. 26.

legújabb vélemény

0
Szépség és a Szörnyeteg japán módra

A japán rajzfilmkészítők többsége valamiért nem tud elszakadni az iskolától és a gyerekektől. Ebben a rajzfilmben is egy tinilány a főszereplő, aki még iskolába jár. A történet jelentős része a Szépség és a Szörnyeteg meséből merít, némi virtuális valósággal és drámával összevegyítve. A látvány és zenék nagyszerűek, azért csak négy csillag, mert a történet alapja máshonnan származik.

 
Ms. Akárki   2022. 03. 28.

2
VR, mely összeköt mindent és mindenkit

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Zseniális anime, amit számomra érthetetlen okból rendkívül kevesen ismernek. Gyönyörű az egész történet, pedig olyan nehéz és mély témákhoz nyúl, mint a gyermekbántalmazás és az elmúlás. Talán azért is lett ennyire átérezhető, könnyen befogadható ez az anime, mert a virtuális valóság, melyet feszeget, ilyen formában már rendkívül közel áll hozzánk. Egy kis szerelmi szál is bele van csempészve, de nem tolakodóan, inkább a szeretet mint mozgatórugó van középpontban. Ma már szinte mindenkinek van egy profilja a weben, mely mögé elrejtőzhet, ha a “világ” bántja, és a végjáték éppen ezért is megható számomra nagyon. Bell szándékosan leleplezi az avatárját, valós alakjában jelenik meg énekelni, és így is mindenki elfogadja és szereti. Egy közös célért, hogy a bántalmazott gyerekek előbújjanak, bízzanak benne, összefognak. Azzal, hogy segít a bántalmazott gyerekeknek, a védelmező szörny avatárnak, azáltal szép lassan önmagának is segít, hogy egy gyerekkori traumáját, édesanyja elvesztését fel tudja dolgozni. Az animáció és a tájak is szemkápráztatóak. A zenéje pedig gyönyőrű. Belle hangja tökéletes választásnak bizonyult. Aki szereti a mély mondandójú animéket gyönyörű zenékkel tarkítva, annak tökéletes választás lesz.

 
Máté Balogh   2022. 03. 06.

1
Jogtalanul alul értékelt mestermű

Minden magyar szégyelheti magát amiért ezt a filmet alig nézték meg a mozikban és ennek köszönhetően 1 hétig sem maradt műsoron mert az olyan mondanivaló nélküli tucat hollywood filmeket mint az Uncharted vagy a Vegyél el még mindig fontosabb megnézni és hónapokig műsoron tartani mint egy ilyen mély és tanulságos mondanivalót közvetítő zseniális animációs alkotást, szerintem még sosem volt ennyire megosztó egy mozis élményem mert a film csodás volt és majd kibújtam a bőrőmből örömömben, hogy nagyvásznon láthattam de egyuttal végtelenül el szomorító is, hogy ide haza ezt alig értékelte valaki, ha a magyar mozizás ebbe az irányba tart akkor talán ideje végleg elengedni. :(

 
mikike0729   2022. 02. 17.

1

Engem egyszerűen nagyon megírintett ez a történet, nagyon egyedi anime minden szempontból. Látni kell!

7
 
VérAlex   2022. 02. 18.

0

Nekem már a Mirai is nagyon bejött, ez a film pedig szintén csodálatos. Imádom Hosoda stílusát, ahogy megközelít egy témát. Fantasztikus élmény volt!

A film összbevétele 57 689 510 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 733 345 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 936 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő a 2021-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált.

(csd)
 

A produkció főcímdalát a Millennium Parade zenekar írta, Peggie Sue-nak pedig Ermhoi kölcsönözte a hangját.

(csd)
 

A Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő a Studio Chizu tizedik évfordulójára készült el.

(csd)
 

Mamoru Hosoda és Jin Kim nagy tisztelői egymás munkásságának. Miután Hosodát 2018-ban Oscar-díjra jelölték a Mirai - Lány a jövőből animéért, a rendező a gálán jelentette be a közös együttműködést.

(csd)
 
Hoszoda Mamoru japán rendező filmjeit olyan várakozással várják világszerte, mint a “japán Disney”, a Ghibli Stúdió szintén családbarát köntésben mély témákat feldolgozó egész estés animációit. Az idő fölött járó lánnyal (2006) világhírnevet szerző Hoszoda fokozatosan tört ki az animefilmek konvencióiból, kezdve A fiú és a szörnyeteggel. több»
 
Emellett pedig eleinte a komótossága és a sablonosnak tűnő építkezése is hozzájárulhat ahhoz, hogy valakit nem ránt be azonnal, de ezeket a hibákat feledtetik velünk a katartikus dalok és a magával ragadó történet. több»