A francia „Bienvenue chez les Ch’tis” újragondolása. Egy déli postás történetét mondja el, akit áthelyeznek Észak-Olaszországba.
(Archívum)
Az Isten hozta Délen! (2010) a MAFAB közösségének véleménye alapján a francia eredeti méltó párjaként emlegetett, könnyed olasz vígjáték. Luca Miniero rendezése Dany Boon, Valentina Lodovini, Claudio Bisio és Angela Finocchiaro játékára épít. A történet egy déli postás áthelyezését követi Észak-Olaszországba, ahol az észak–dél ellentétből számos komikus helyzet adódik. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 9 értékelés alapján 84%, ami nagyon erős nézői fogadtatásról árulkodik. A nézők szerint szórakoztató olasz csemege, amely az észak–dél sztereotípiáira épít, bár többen kiszámíthatónak és klisésnek tartják; az olasz nyelvű megtekintést különösen ajánlják.
Hirdetés
IMDB értékelés:
6.6/10
Rendező: Luca Miniero
Író: Massimo Gaudioso, Dany Boon
Író: Massimo Gaudioso, Dany Boon
Zene: Umberto Scipione
Szereplők: Dany Boon, Valentina Lodovini, Angela Finocchiaro, Claudio Bisio, Alessandro Siani, Nando Paone, Riccardo Zinna
Ország: Németország, Olaszország
Premier: 2010.10.01.
Filmgyűjtemény
Benvenuti al nord (2012)

6/10 Postásnak mentem
"Futni mentem"-szintű majomkodás. A maga módján szórakoztató, de nem szabad nagyon sokat várni tőle. Az olasz észak-dél sztereotípiákra építő bugyuta vígjáték, teljesen kiszámítható és egyszerű klisékre építve.