Újoncok

Újoncok

Boots

Az iskolában zaklatott meleg tinédzser, Cameron legjobb barátjával együtt, a kockázatok ellenére csatlakozik a tengerészgyalogosokhoz. A kiképzőtáborban veszélyes helyzetek közepette mélyreható személyiségváltozáson mennek keresztül, miközben szakaszuk szó szerint és átvitt értelemben is… Több

Forgatókönyvíró: Andy Parker
Premier: 2025.10.09. | Netflix (2025.10.09.)

Vera Farmiga
Liam Oh
Liam Oh

2025.10.13 szemtelen

Queer identitás

Tényszerűen a felnőtté válás története a sorozat, de azért ez csak részigazság, hiszen igazából inkább Cameron, a homoszexuális újonc próbatétele túlélése érdekében. Egy katonának jobb, ha nem meleg, ellenben a nézőnek jót tesz, ahogy Cameron a pulzusunkat tapintva feszes, verbális és érzelmi, olykor toxikus jelenetekkel bombáz minket. Az amerikai hadsereg dicsőséges 1990-es éveiben a homoszexualitás tiltott dolog volt, amit csak 2011-ben oldottak fel az LMBTQ emberek számára. Kínszenvedés, mégis szívmelengetők a kiképzőtáborok állóképességi próbái, ahol valóban elsajátítható a túlélés, a bajtársiasság, vagy akár az önfeláldozás Amerikáért. Kellemes hangvételű, ajánlott moziélmény!

2025.10.11 neki

Őszintén?

Összességében tetszett. Mikor katona voltam, emlékszem, ilyen kiképzésünk volt. Volt kakaszörny-idézés, meg minden, amit el lehet képzelni. Ez a sorozat inkább volt számomra nosztalgikus, mint valami mese. Próbálta valahogy megmutatni, milyen nehéz is a meleg, nem transz-, nem egyéb szexualitású emberek beilleszkedése a katonaságba. De ez nagyon nem sikerült. Láthattunk drámát és beilleszkedést motiváló monológot. Láthattuk a következményét annak is, hogy mi lesz, ha valaki túlhajszolja magát. De valljuk be, ez nem az a katonaság, ami a valóság - nyilván. "A húsdarálónak mindegy, milyen típusú a hús", milyen nemű, színű, fajtájú, szexualitású. A végén, ha szerencsés vagy, valakinek megmaradsz emléknek. Ha nem, akkor névtelen sír leszel a koszorúk alatt. Szabó törm... Szabadszállás '97." Ezért is nem maradtam katona. A sorozat számomra emléket állított arról, hogy készítenek fel rá, hogy statisztikai adat légy, és hogy lehess teljesen más valaki, mint aminek hitted magad. Ki is a valódi ellenség? Valójában mindenki, aki az elképzelt változásod útjában áll. Jó történet, szerintem néhol már túljátszott színészi alakításokkal. 7/10

2025.10.11 Istvan417877

Szerintem jó volt

Megjegyzem, ha bármilyen homoszexuális dolog van egy sorozatban, kikapcsolom. Nem azért, mert utálom, hanem mert már elegem van, hogy mindenhol ezt sulykolják belénk. Ez a sorozat viszont nagyon tetszett. Nem érdekel semmi előzmény, könyv stb. Persze, voltak benne túlzások, na de ez egy sorozat! Én élveztem ezt az egészet, mert vicces volt, voltak komoly dolgok is, de összességében szórakoztató volt. Azt gondolom, hogy egy filmnek vagy sorozatnak ez a küldetése, bármilyen kategória is legyen. Néha csak úgy nézni kell egy filmet, és nem kell túlspilázni a dolgokat! Ez pont ilyen! Ajánlom figyelmetekbe!

2025.10.10 buszosferi

Bár volt néhány jó karakter és pillanat, összességében egy elég rossz adaptáció. A forgatókönyv pedig minden szempontból szemét.

Dekameron
2024