48% 42 szavazat
Az utolsó vadászat

Az utolsó vadászat

Butcher's Crossing
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
22
Szereplők (22)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum

Hol nézheted

Nicolas Cage
Fred Hechinger
Nicolas Cage
Fred Hechinger
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage

FILMINFÓ

Will Andrews harvardi hallgató egy kissé mintha naivan állna hozzá az élethez. A srác útnak indul, hogy felfedezze szülőföldjét, és hogy megpróbálja megtalálni mindazt, amiből a későbbiekben megélhet. Will beleegyezik, hogy részvételével finanszírozzon egy coloradói expedíciót, amelyet Miller, a… Több


Rendező: Gabe Polsky
Író: John Williams
Forgatókönyvíró: Gabe Polsky, Liam Satre-Meloy
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 2023.04.27. | Telekom TVGO (2024.03.14.) | Cinego (2024.04.11.)

KULCSSZAVAK

 
2024.03.30 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Szép a táj.

0
 
2024.03.27 Bafam

Bivalyvadászat az 1800-as évekből, csak erős idegzetűeknek (ne egyél előtte)

Előre le kell szögeznem, hogy ez egy erősen undorító, néha már túlontúl is ocsmány film. Egyszerű történet, Bivalyvadászat az 1800-as évekből, csak erős idegzetűeknek (ne egyél előtte). Az amerikai földrészre bevándorló európai horda dehumanizálta az őslakosokat, kiirtotta az indiánokat. Ezzel párhuzamosan lemészárolta a kontinensen élő őshonos bivalyállományt. A hatvanmilliós egyedre becsült bivalypopuláció szinte a kihalás szélére került. Pár száz bivaly maradt fent néhány eldugott rezervátumban, néhány elkötelezett, földjeikhez élővilágukhoz mindig hű indiánnak köszönhetően. Erről szól ez a film. A bivalyvadászat az 1800-as években nagyon jövedelmező elfoglaltság volt annak, akinek semmije sem volt. Nem sok ilyen filmet forgattak eddig, mert szerintem erre az amerikaiak sem büszkék. Minden esetre Nicolas Cage elvállalta Miller a főgonosz bivalykilövő és mészáros szerepét, aki egymaga 10.500 db bivalyt lőtt ki egy coloradói bevetése során. Bravó, bravissimo! A mozi felállva tapsolt, sikerült neki, ez ám az igazi irigylésre méltó amerikai (rém)álom.

0
 
Több mint 1,5 óra...

...gyötrődés. Kb. feléig bírtam nézni. 2 csillagot megkap, mert legalább szól valamiről...

0
 
2024.03.21 latla Nézhetetlen

Ez a film egy jókora nagy hulladékhegy, bűzlik rohadtul.

0
 
2024.03.15 kuba.pal

Néha nehézkes volt nézni, mivel a film nagy részében várjuk, hogy történjen valami - de attól tartok hiába. Természetesen ha a megfelelő hozzáállásokkal mentek bele, akkor élvezhető és egyébként nem egy rossz film, csak nekem lassúcska.

0