Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
despy   2019. 07. 05.

legújabb vélemény

Egy kissé alulmúlta az elvárásaimat a film, bármennyire is remek a történetvezetése és a hangulata is magával ragadó, valahol elég nagy hiányérzetet hagyott bennem. Úgy érzem, hogy mindezek ellenére a karakterek kevésbé vannak kibontakoztatva, mindez... több»

 
doobie   2019. 07. 04.

Okés, elismerem, hogy nem épp az én ízlésvilágom ez a film, de ettől függetlenül szerintem bőven bele lehetett volna vinni néhány komplexebb szereplőt és átgondoltabban megírt jelenetsort, amitől az ember egyszerűen nem érzi azt, hogy célzottan egy bizonyos nézőközönségnek készült a film.


 
jazzy   2019. 06. 01.

A maga módján nagyon elbűvölő, gyönyörűen kidolgozott, rendezett és fényképezett film. Ha szereted a dolgokat tabuk nélkül nézni, ez a film a te választásod, és nem csak a remekül megírt dialógusok és ütemesen vezetett sztori, de a kiváló alakítások ... több»

 
kasztni   2019. 05. 06.

Rendezői bemutatkozásnak szerintem abszolút kifogástalan film, érzéki, elegáns, és erőlködés nélkül tudja fenntartani a figyelmet. A Pajzán kíváncsiság egy kellemes meglepetés volt a számomra, amiről azt gondolom, hogy érdemes neki adni egy esélyt a nagy blockubster áradatban.

A film összbevétele 199 647 dollár volt (imdb.com).

 

A szereplők castingolása rengeteg időt és energiát vett igénybe, Lou Jeunet ráadásul nagyon sok tesztfelvételt készített, hogy biztos lehessen benne, hogy a legjobb döntést hozza meg a főszereplők kiválasztását illetően.

(hp )
 

Lou Jeunet a kezdetektől fogva azt szerette volna, ha Arnaud Rebotini (120 dobbanás percenként) szerzi a film zenéjét. A táncjelenetekhez olyan felszabadult, vidám hangulatú elektromos dallamokat vizionált, melyekre könnyedén rá tudnak hangolódni a film fiatal színészei.

(hp )
 

A rendező, Lou Jeunet elmondása szerint a fontos volt a számára, hogy a látvány terén is belecsempéssze a modernitást a filmbe, olyannyira, hogy bár kosztümös alkotásról van szó, a jelmez- és látványtervezők is szabadjára engedhették a fantáziájukat.

(hp )
 

A Pajzán kíváncsiság történetét a 19. század végi, 20. század elejei francia irodalom olyan kiemelkedő alakjai inspirálták, mint Marie de Heredia (Marie de Regnier) és Pierre Louÿs.

(hp )
 

Lou Jeunet vágó és rendező szakon végzett a neves Idhec (Fémis) falai között, ahol gyakornokként volt alkalma dolgozni Gérard Brach forgatókönyvíróval Roman Polanski Őrület című filmjének szkriptjén. Brach ezt követően támogatta és ösztönözte a fiatal tehetséget az írásra. Jenuet számos tévéfilmmel a háta mögött a Pajzán kíváncsisággal debütál a mozifilmek világában.

(hp )
 
Különálló erotikus pillanatfelvételek sorozataként még akár működhetne is, mozifilmként kevésbé. több»
 
A film egy kusza, erotikától, érzelmektől felfűtött, sőt túlfűtött történet, melyben kattog és csak kattog a fényképezőgép, a néző pedig azon tűnődik, hogy vajon miért ült be a moziba. több»
 
Szép, szép, de minek, kérdi a néző, és sehogy sem találja a választ. Pedig volna benne annyi kíváncsiság, hogy megküzdjön érte. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.