Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
16
Szereplők
2
Vélemények
6
Képek
3
Videók
 
miki   2018. 11. 05.

Ritka manapság a jó történelmi film, de szerintem ez nagyon betalált. Mindenkinek csak ajánlni tudom, hogy nézze meg legalább egyszer, mivel nagyon sokat lehet belőle tanulni.

 
pav   2018. 11. 03.

Elképesztően kegyetlen egy film, nem tudom, hogy minden teljesen így történt-e, de ha igen, hát akkor köszönöm szépen. Nagyon megrázó volt számomra. Nem az a film, amit az ember többször meg akar majd nézni, mert egyszeri nézésre is nagyon bele tudja magát égetni az agyába.

 
A Donyeci történetek sziporkázó, de kínkeservesen fárasztó körkép a kelet-ukrajnai konfliktusról. Szergej Loznyica filmjének sok mesélnivalója van, de ezt jobbára csak formátlanul ránk ömleszti. több»
 
Szergej Loznyica mintha egy hírriporter mindentlátó szemével mutatná meg azokat a szituációkat, amelyek a kelet-ukrajnai konfliktusok során keletkeztek az anyaország és az oroszok által támogatott, militarista Donyecki Népköztársaság között. több»
 

Sergei Loznitsa saját bevallása szerint arra kívánt fókuszálni, hogy mi történik az emberi természettel egy olyan világban, ahol az agresszió és a hanyatlás az úr. "Az emberi természet a társadalom összeomlásával tárul fel, amikor a törvények érvényüket vesztik, megnyílik a talaj a lábunk alatt, és nem támaszkodhatunk többé az intézményekre - csak elvi szinten -, hogy ellenálljunk a káosznak" - mondta.

(hp)
 

A Donyeci történetek Sergei Loznitsa negyedik filmje, mely Cannes-ban debütált (A szelíd teremtés, Ködben, Schaste moe).

(hp)
 

A film 13 fejezetből épül fel, melyek mindegyike 2014 és 2015 között játszódik a megszállt területeken.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.