Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
86

Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni

(Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb)
Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni
 
beero88  2015. 12. 12.

Valami totális eszement kis film lett. Persze ezt csakis jó értelemben mondom hisz minden a helyén volt és kívánni se lehetett volna többet. Szerintem simán nézős bárki számára. Még ilyet.

 
Deku  2017. 07. 10.

Hát nem is tudom, érdekes volt a filmnek a címe és annak ellenére, hogy nem mai gondoltam belevágok. Sajnos nem jött be, nem fogott meg ez a dolog. Ráadásul én nevetni sem tudtam rajta.

 
Milanman  2015. 02. 10.

Stanley Kubrick a 20. század egyik legzseniálisabb filmes alkotóművésze volt. Gyakorlatilag a teljes életművére a jobbnál jobb, stílusokat megújító, átformáló, korát megelőző, látnoki filmek voltak a jellemzők. Nehéz lenne a legjobbat kiemelni, de nekem a Dr. Strangelove a kedvencem mind közül. A hidegháborús korszakot egyetlen más film sem volt képes ennyire viccesen tragikus szatírában ábrázolni. Egyszerre látjuk peregni egy majdnem fatális korszak embertelenségének és totális őrületének képeit a hihetetlenül eredeti Kubrick-i humorral, zseniálisnál zseniálisabb színészi alakításokkal megtűzdelve. Filmtörténeti klasszikus a legjavából.

 
Zoer8993  2017. 05. 25.

Egy erősen szatíra szerű filmet láthattunk Kubrick-tól aki remekül lefestette ezt a hidegháborús világot. Ezen kívül megemlítem, hogy a színészek is kiválóan játszották szerepüket és a téma ellenére ügyesen humoros tudott maradni. Ajánlom mindenkinek.

 
xhalapex  2015. 06. 24.

Szuper hidegháborús szatíra, a legjobb film pacifizmus témakörben. Nagyon humoros film ,ami elég nagy tehetségre és ambíciókra vall hiszen ez a film a 60-as években készült.

Slim Pickens
Peter Sellers
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A BBC listája szerint a 42. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

Dr. Strangelove alakításáért Peter Sellers-nek 1 millió dollárt fizettek, ami 55%-a volt a film teljes költségének.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.