Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni (1964)

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni
 
Deku   2017. 07. 10.

Hát nem is tudom, érdekes volt a filmnek a címe és annak ellenére, hogy nem mai gondoltam belevágok. Sajnos nem jött be, nem fogott meg ez a dolog. Ráadásul én nevetni sem tudtam rajta.

 
beero88   2015. 12. 12.

Valami totális eszement kis film lett. Persze ezt csakis jó értelemben mondom hisz minden a helyén volt és kívánni se lehetett volna többet. Szerintem simán nézős bárki számára. Még ilyet.


 
Milanman   2015. 02. 10.

Stanley Kubrick a 20. század egyik legzseniálisabb filmes alkotóművésze volt. Gyakorlatilag a teljes életművére a jobbnál jobb, stílusokat megújító, átformáló, korát megelőző, látnoki filmek voltak a jellemzők. Nehéz lenne a legjobbat kiemelni, de nekem a Dr. Strangelove a kedvencem mind közül. A hidegháborús korszakot egyetlen más film sem volt képes ennyire viccesen tragikus szatírában ábrázolni. Egyszerre látjuk peregni egy majdnem fatális korszak embertelenségének és totális őrületének képeit a hihetetlenül eredeti Kubrick-i humorral, zseniálisnál zseniálisabb színészi alakításokkal megtűzdelve. Filmtörténeti klasszikus a legjavából.

 
Zoer8993   2017. 05. 25.

Egy erősen szatíra szerű filmet láthattunk Kubrick-tól aki remekül lefestette ezt a hidegháborús világot. Ezen kívül megemlítem, hogy a színészek is kiválóan játszották szerepüket és a téma ellenére ügyesen humoros tudott maradni. Ajánlom mindenkinek.

 
xhalapex   2015. 06. 24.

Szuper hidegháborús szatíra, a legjobb film pacifizmus témakörben. Nagyon humoros film ,ami elég nagy tehetségre és ambíciókra vall hiszen ez a film a 60-as években készült.

Slim Pickens
Peter Sellers
 

A film fellelhető az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, gyűjteményben.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A BBC listája szerint a 42. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.