Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Ema (2019)

Ema
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
36
Képek
2
Videók
Ema

Galéria (36)

Mariana Di Girolamo
Mariana Di Girolamo
Mariana Di Girolamo
Gael García Bernal
Gael García Bernal
Mariana Di Girolamo
Mariana Di Girolamo
Gael García Bernal
Mariana Di Girolamo
Gael García Bernal
Gael García Bernal
Mariana Di Girolamo
Mariana Di Girolamo
Mariana Di Girolamo
Gael García Bernal
Mariana Di Girolamo

Videók (2)

 
penci   2021. 01. 06.

legújabb vélemény

0

Larraín remek rendező, és már nem egyszer bizonyította: az Emától sem kell nagyon mást várnunk, mint az eddigi filmjeitől, valami izgalmas, eredeti, mozgalmas és kissé szokatlan hangvétellen elmesélt történetet.

 
Verso   2020. 10. 07.

0

Klasszikuksan az a film, amiről nehezen ír az ember, mert a véleménnyel szeretne legalább olyan színvonalon megnyilatkozni, mint ahogy ez a film teszi. Szimbóumokkal, zenével, tánccal, energiával és érzelmekkel teletömött film, amit pont annyira élvezetes nézni, mint amennyire elgondolkodtat.

 
Fuder   2020. 11. 25.

0

Remek karaktertanulmány egy kifejezetten erős női karakterről, amihez szerencsésen fel tudott nőni a főszereplő - és amiben jó volt viszontlátni Gael Garcia Bernalt.

A film összbevétele 158 485 dollár volt (imdb.com).

 

A felkészülés részeként Mariana Di Girolamo táncórákat vett. A színésznő e mellett balett és pilates órákat is látogatott, hogy javítva a testtartásán valóban profi táncosnak tűnhessen a kamerák előtt.

(hp)
 

Az Ema forgatása 2018 augusztusában zajlott.

(hp)
 

A film forgalmazója, a Mubi eredetileg mozis premiert tervezett, de a koronavírus-járvány miatt végül a streaming szolgáltatók kínálatában debütált a produkció május 2-án az Egyesült Királyságban, Írországban és Indiában.

(hp)
 

A film világpremierje 2019. augusztus 31-én volt a Velencei Filmfesztiválon, melyet követően szeptember 9-én a tengerentúlon, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatkozott.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. Az Ema jelenleg 91 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. június).

(hp)
 
Az Ema talán nem tartozik Pablo Larraín legnagyobb filmjei közé, ám ennek ellenére magán hordozza korunk egyik legkiemelkedőbb rendezőjének minden pillanatban magával ragadó audiovizuális érzékenységét és az egyedi eseteket minden pillanatban messzebbről is láttatni képes, kiemelkedő intelligenciáját. több»
 
Bár van benne néhány kétségtelenül emlékezetes jelenet, a füstje jóval nagyobb, mint a lángja – s az sem marad sokáig a moziteremben. több»
 
Pablo Larraín korábbi filmjeiben (No, Santiago ’73) egy főszereplőre koncentrálva szélesebb társadalmi rétegek harcait mutatta be olyan letisztult formában, ami a dokumentarista jellegből fakadóan a sivár valóság érzetét keltette. Az Ema ezzel szemben egy szűkebb közösség, a család létrejöttének nehézségeibe enged bepillantást olyan extrém látványvilággal megfűszerezve, ami felejthetetlen vizuális élményt nyújt. több»