Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
17
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 25.

legújabb vélemény

Tipikus Tim Burton animációs mese érdekes sötét hangulattal és képi világgal. Gyerek és kutya barátságáról szól kicsit horrorizált köntösben. De kellemes kikapcsolódás, inkább felnőtteknek szól. Gyerekeknek kicsit ijesztő lehet.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 19.

Egyedülálló ábrázolásmódú rajzfilm, mely egy kicsit elvontnak tűnik, de akik szeretik az új technikai megoldásokat azoknak ajánlom.


 
Deku   2017. 12. 10.

Nagyszerű, látványos és érdemes bepróbálnia mindenkinek ezt a kellemes filmet. Ez a film teljesen rendben volt minden téren, fantasztikusan átadta azt a hangulatot, amit létre akart hozni.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 29.

Nagyon tetszett. A rajzfilm nem f ltétlen való kisebb gyerekeknek, hiszen ijesztőek tudnak lenni a szereplők. Ez Tim Burton sajátos sötét stílusa ami nekem kifejezetten tetszik ebben a mesében. A sötét árnyultság mellett viszont a melegszívű szándék ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 30.

Tim Burton csinált egy egész estés animációs mesét csak felnőtteknek. Van egyfajta morbid bája az egésznek. Egyedi, tele élettel, és leköti a figyelmet az újszerűsége miatt. Beteges, de akinek bejön, az nagyon fogja szeretni.

 
SzFa   2017. 09. 17.

A történet leírása alapján kísértetiesebbet vártam. Nekem nem tetszett a történet, és a gyerekeknek sem ajánlom, mert számukra félelmetes lehet, hogy a halottakkal beszél a fiú.

 
czigler.nora   2017. 08. 15.

Tim Burton egyik legjobb alkotása, olyan kis aranyos és mégis ijesztő ez a mese. Ötletes, hogy fekete-fehér. Nekem az animációk is tetszenek benne, ajánlós film :)

A film összbevétele 81 491 068 dollár volt (imdb.com).

 

A film a kritikusoktól pozitív értékeléseket kapott.

(Bogi87)
 

A dvd-hez még egy kétperces rövidfilmet is kiadtak, a Captain Sparky vs the Flying Saucers.

(Bogi87)
 

A premier hónapjában egy utazó kiállítást indítottak útjára, mely a bábokat és a díszleteket mutatta meg az érdeklődőknek.

(Bogi87)
 

A belső szerkezetek megalkotására svájci órásmesterek kértek fel, mert olyan picik voltak az alkatrészek és elkészítésük nagy szakértelmet kívánt.

(Bogi87)
 

A filmbéli embereknek valódi haja volt, és kb. 45 helyen voltak mozgathatóak, a Sparky viszont 300 helyen.

(Bogi87)
 

Victornak 18 különböző figurája volt.

(Bogi87)
 

A filmben kb. 200 bábút használtak az alkotók.

(Bogi87)
 

New Hollandnek valóban van egy fesztiválja, ami a filmben látotthoz nagyon hasonlít.

(Bogi87)
 

A film helyszínét a rendező saját gyerekkorának színhelye ihlette, de mivel Pennsylvaniában tényleg van egy New Holland nevű városka, a Disney kijelentette, hogy a történet ott játszódik.

(Bogi87)
 

Ez a film az első fekete-fehér, és az első stop-motion film, ami IMAX 3D-ben került a mozikba.

(Bogi87)