Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74
Filmadatlap
 
18
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
Videók
Haver haver
 
Berto49   2018. 08. 23.

Végignéztem ezt az 1981-es Billy Wilder komédiát a Lemmon-Matthau párossal. Összesen kétszer el is nevettem magam a jelenetein. A páros gyengébb filmjei közé tartozik, az alapanyag a francia „nagymester” Francis Veber-től (Balfácán, Miniszter félrelép, etc.) származik, fantasztikus, hogy milyen termékeny az idén 81 éves sokoldalú francia. Rengeteg forgatókönyv, színdarab és néhány rendezés is fűzödik a nevéhez. Kristóf Tibor nagyon jó volt, Zenthét néha nehezen értetem, amikor magasabb hangon beszélt. Igaz, hogy ő az egyetlen elképzelhető magyar hangja Lemmon-nak!

 
sipiarpi   2016. 09. 16.

A Matthau-Lemmon páros frenetikus filmje. Ez a kedvencem az urak kooperációi közül. Természetesen ki kell emelni a jó forgatókönyvet is, ami az ugyancsak nagyszerű Billy Wilder nevéhez fűződik. A film végig fenn tartja a figyelmet és ontja az apróbb poénokat. A végső csavar pedig zseniális.


 
doroffee   2016. 02. 15.

Walter Matthau és Jack Lemmon nagyon jól működik együtt a filmvásznon - sajnos ennek a filmnek ez a legfőbb erőssége. Meg talán a második felére kicsit felpörög, és izgalmas lesz. Addig kicsit jellegtelen, és nem túl emlékezetesek benne a poénok sem.

A film összbevétele 7 258 543 dollár volt (imdb.com).

 

Három alkalommal is filmre vitték a történetet. Először 1973-ban „A bajkeverő” címmel Edouard Molinaro rendezésében. Az 1981-es Wilder-film a második a sorban. Harmadik alkalommal pedig valószínűleg elégedetlen volt az írója az első kettővel, 2008-ban maga Francis Veber ült a rendezői székbe, de a filmes oldalakon ez a változat kapta a leggyengébb értékeléseket. A film magyar címe: „Lúzert fogtam, nem ereszt”.

(Berto49 )
 

Jack Lemmon és Walter Matthau 4. közös filmje.

(dulkap)
 

A film Billy Wilder utolsó rendezése.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.