Nagyon sok gusztustalan jelenet van, félóra után elnyújtják a történetet. Az első félórában még igyekeztem elhinni, hogy ez még jó is lehet, aztán a végéig szenvedés. A végét meg összecsapták, nincs befejezve, de remélem, nem is készítenek második részt. Hajaz az Apáca című horrorra.
...mégis úgy érzem, hogy ez a film megérdemli a kicsi túlpontozást. Érdekes, persze magától is értetődő, valahogy mégis beleéli magát az ember. Simán jó kis horror, noha nincsenek benne hatalmas technikai megoldások. De egy biztos: érdemes a figyelemre. Szóval filmre fel és jó szórakozást!
Ha még nem láttál sok (főleg ördögűzős, szektás, démonos) horrort, talán tetszeni fog. Szerintem az összes létező közhelyet elpuffogtatja, kicsit már untam. Azt értékelem, hogy nem amerikai, és a hangulata is jó volt. Nekem max. egynek elmegy kategória, vannak ennél sokkal jobb néznivalók, csak most ebbe nyúltam bele. 10/5 A pár éve bemutatott magyar horror, a Post Mortem szerintem klasszisokkal jobb volt. Azért hozom ide, mert nagyjából egy kategória, meg ugye lengyel–magyar barátság.
Érdekes próbálkozás a lengyelektől. Egy kevésbé kihasznált toposzt hoztak a vászonra, ami jelen esetben a sátáni, ördögűzős tematika, ami manapság már nem olyan menő a filmesek között. A film végig feszült, de nincs sok ijesztegetés, amit értékelek. ... Több
Nem volt mit néznem, az ajánlatok között szerepelt ez a film. Jól tettem, hogy belekezdtem, meglepően jó alkotás volt. Amúgy is kedvelem a lengyel és skandináv történeteket, kissé borúsak és valami sötét aura lengi körül őket, de ettől egyediek.
Az első egy óra meglepően jó volt, nagyon jó a képi világ és a hangulat, a történet is egész érdekes, de sajnos az utolsó fél óra nagy marhaság.
Elsőre azt hittem, egy szokásos ördögűzős sztori, de szerencsére mindig történt valami, ami ott tartott a TV előtt. És ennek azért is örültem, mert egyáltalán nem a szokásos történet, és főleg nem happy end. A végén a kevesebb talán több lett volna, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a készítők erőn felül akarnak teljesíteni a trükkök terén, és sajnos ez nem sikerült túl fényesre. De ezt leszámítva egy jó kis film.
Már rég láttam ilyen rossz filmet. A film egy kolostorban játszódik, ahol megjelenik egy szerzetes, de később kiderül, hogy rendőr. Eddig jó, aztán jön hab a tortán. Eddig néztem, nem bírtam tovább nézni.
Végre valami más, másképpen. A történet nem pereg, csak betakar, mint a láva, a jelen nagy kérdéseivel. Hová tartunk? A hit segít vagy elpusztít? Bízzunk a rendfenntartásban? Vagy a "kiválasztott" a pont a végső i-re? A lassú képi trükkök letaglózóak. Visszavonhatatlanul? Egyszerű, de nagyszerű filmjóslat.
Spoiler nélkül annyit mondanék, hogy egy viszonylag sablonos téma nagyon egyedi bemutatása, több meghökkentő megoldással, ami végig fent tudja tartani a figyelmet. A színészi alakítások és a képi világ is nagyon jó.
Egész jól kezdődött a film, végig meglepően lekötötte a figyelmem. Aztán tipikusan amit el szoktak rontani itt is sikerült...a vége! Sőtt, vége sem volt a filmnek, befejezetlen törtenet, sok érthetetlen dologgal fűszerezve. Száz szónak is egy a vége, ha nincs más, egyszer meg lehet nézni.