Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73
Filmadatlap
 
29
Szereplők
23
Vélemények
34
Képek
18
Videók

Vélemények: A Grincs (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 01. 04.
Dr. Seuss bemutatja: Zöld szörmók némi karácsony fóbiával

Lehet rajongani, s rühellni Jim Carrey stílusát és humorát, egy valamiben azért megegyezhetünk: nem mindennapi karakterekkel ajándékozta meg a filmtörténelmet, s ha létezik kultikus karácsonyi történet, hát az ő főszereplésével készült, 2000-es Grincs film tuti befutó arra az esetre, ha egy kicsit hangulatba szeretnéd hozni magad az ünnepekre. Hiába a nagyra nőtt, zöld gyerek minden erejével azon van, hogy megutáltassa velünk a karácsonyt, éppen az ellenkezőjét éri el dacos hisztijeivel és a látszólagos kibírhatatlanságával. Jim Carrey filmje (mint ahogy maga Dr. Seuss története is) éppen a furcsaságával lopja be magát az ember szívébe, egyes mondatait és jeleneteit pedig az év bármely napjá... több»

 
Thibo84   2019. 01. 13.

Ez az a Grincs ami igazából a gyerekeknek való, olyan is a látvány világa. Persze, mint a Jim Carrey-s verzióban, itt is látja az ember, hogy a Ki-k mennyit áldoznak erre az ünnepre, mind a díszítés, mind az ajándékok terén, de csak az előszereplősben ossza ki a népet Grincs, hogy minden ajándék nála kötnek ki, a szemétdombon. A film maga aranyos és vicces, sokat lehet rajta röhögni.


 
harnas1207   2018. 12. 08.
Karácsonyi GRUncs avagy nem minden Grincs ami giccs.

A 2018-as Karácsony sláger meséje minden bizonnyal A Grincs lesz, és ez ellen senkinek nem lehet kifogása. Aranyos mese, tele kedves szereplőkkel és az Ünnepekhez igazított történettel. Azonban nehéz nem észrevenni néhány furcsaságot. Mindenek előtt azt, hogy a rajzfilm igazából nem más, mint a Gru téliesített verziója. Olyan mintha az Illumination gyorsan összegyúrt volna valamit az eddigi bevált filmjeiből és még ahhoz is lusták lettek volna, hogy a szembeötlő egyezéseket elfedjék. A főhősök ugyanolyan ezermester gonosz zsenik, akik amúgy szerethetőek és bambák. Nem mellesleg egy nagy változáson mennek keresztül a játékidő alatt, ami egy kis cuki kislánynak köszönhető. Vannak itt még az ö... több»

2
 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

Kellemes, aranyos mese gyönyörű animációval, de sajnos történetben semmi újat nem nyújt mint a film. Pedig vártam egy kis csavart vagy modernizálást legalább, de semmi. Ettől eltekintve karácsony tájékán kellemes kikapcsolódást nyújt.

 
MKristijan   2018. 12. 15.
Karácsonyi matiné

Számomra az etalon mindig a (2000-es)film lesz, annak ellenére, hogy abban bőven található hozzáadott tartalom. Ismerve az összes kiadott feldolgozást(3), ezt középre pozicionálnám. Legkevésbé az első tetszett. Eredetileg Dr. Seuss olvasni tanuló diákoknak is szánta a történeteit, így indokolt volt a csökkentett szókészlet. Ebben a feldolgozásban Grincsünk minden karakterjellemet tartalmaz amit a megírtak alapján gondolunk neki, csak egy picit szerethetőbben. Nem látszik rajta az 53 év, viccesen mogorva és arra is figyeltek hogy a kutyust ne érje trauma. Önmagával a filmmel meg voltam elégedve, szépen kidolgozták Dr.Seuss világát, és örülök hogy maradtak hívek a stílushoz. Egyedül a végén lévő gyors lezárás, ami a könyvben is így történt, szóval az illumination nem hibáztatható. Nem tudom megérteni hogy az 53 év alatt miért nem volt képes Grincs erre a monumentális beteljesedésre? Miért csak most? Nyilván az ajándékokat most lopta el... stb. De ezalatt az idő alatt nyilván megváltozhatott volna a helyzet. De ez mind az alaptörténet egyszerűsége. A kislány karaktere kellett a történetbe, üres maradt volna és távoli a Kik világától ha ez a lépés kimarad. Összességében egy kellemes családi rajzfilmet láttunk, amit bármelyik karácsony alkalmával szívesen megnéznénk ha úgy adódik.

 
felicity   2019. 04. 22.

Eszméletlen cuki és humoros film, mint a régebbi változat is. Nem hiába lett 2018 karácsonyának legkedveltebb filmje. :-)

 
Bizsu82   2018. 12. 11.

Nagyon aranyos, szívhez szóló kis mese, amit végig lehet nevetni. Rendkívül jól kidolgozottak a karakterek. Magával ragadó és minden korosztálynak jó szórakozást nyújthat. Műfaj kedvelőinek tetszeni fog, kategóriájában szerintem átlaghoz képest jobb. Színvonalas és a sztorija is fantáziadús, nem sablonos. Mindenképpen ajánlom!

 
kevelin   2019. 01. 04.
méltó mesefilm

Én az eredeti, Jim carrey változatot is imádom a mai.napig de ez is zseniálisan sikerült. Gyerek barátabb és kevésbé utálatos a fő. karakter de ugyanúgy tele van poénokkal a látvány világ is azonos. Nekem abszolút bejött. Kedvencem az üvöltő kecske volt?

 
Csillagpor   2019. 01. 06.
Gyerekenek tökéletes

Az eredeti Jim Carry-s Grincsnek a nyomába sem ér, de karácsony tájékán nagyon jól esik akár felnőttként is ez a klasszikus történet. Jó lett volna a történetbe egy kis csavar vagy új elem. A kutya nagyon édes volt és sok poén volt benne ami miatt akár többször is nézős.

 
Vágottszemű   2019. 03. 21.

Nem lett jó. Teljesen más és sokkal gyerekesebb szemszögből mutatják be a filmet. Engem valahogy nem fogott meg ez az új változat, bár a mostani gyerekek lehet, ezt jobban élvezik.

 
Annuska   2018. 12. 14.
Könyvből film, majd mesefilm

Milyen furcsa, hogy manapság a mesékből csinálnak élőszereplős filmet itt meg pont az ellenkezője történt. Egy közel 20 évvel ezelőtti, maszk kategóriában Oscar-díjat nyert filmet mesésítettek meg, ami amúgy is egy gyermek mesekönyv alapján készült. Igazi és hamisítatlan karácsonyi hangulatot hozza a film, tetszetős a látványa még felnőtt szemmel is. A sok karácsonyi füzér, a hó, a rénszarvasok beindítják az emberben az ünnepi hangulatot. A zenéket szintén nagyon jól eltalálták, hoztak egy kis frissességet a filmbe. Nagyon érezhető volt rajta, hogy a Gru alkotói készítették a filmet. Mintha ugyanazt a mesét, ugyanazt a történetet látnám, csak karácsonyi környezetben egy zöld izével a főszer... több»

 
urbanistaa   2019. 01. 08.

Látványos és aranyos film, nagyon jó a szöveg, jókedvre derít, karakterei igazán emberiek, hitelesek és szerethetők. Érdemes megnézni még azoknak is akik nem animáció rajongók.

 
tooker   2019. 01. 18.

Nagyon szép, emberi történet, emberi érzésekkel, gyönyörűen megformálva, és nagyon jól hozzáillő aláfestő zenével. A figurák mind mind megtestesítik az emberi tulajdonságokat.

 
pj19   2018. 12. 11.

Szerintem is aranyos,ötletes kis Karácsonyi mese.Nekem pl a Jim Carrey féle filmes verzió nem tetszett.Őtletes szereplők,látványos animációk tarkítják!Érdemes megnézni akár moziban is így az ünnepek előtt!

 
Let it happen   2019. 01. 10.

Úgy gondolom, csak a látványért érdemes megnézni, ugyanis hihetetlen szépen animált mese! A sztori nagyon hasonlít a 2000-res Grincsre, de valahogy mégse olyan! Véleményem szerint pont azokat a tipikus részeket és poénokat hagyták ki belőle, ami a Grincset Grincsé teszi! Számomra nagyon nagy csalódás volt!

 
voti75   2019. 08. 22.
A karácsony nagy meséje!

Ez egy olyan - gyerekeknek való- film, ami igazán szórakoztató. Én épp Karácsony előtt néztem meg tavaly. és meg is hozta a kívánt hangulatot!!! Szinte csak gyerekek voltak a moziban aznap este...csodás volt ott ülni, mintha én is akkor gyerek lennék!:)

 
Évi Spitzmüller   2018. 12. 28.

Imádom. Nagyon szeretem a filmet is.Ez a mese nagyon cukinak sikerült, gyerekekkel nézhető, aranyos történet, aranyos figurákkal. Kedvencem Mex volt.

 
szintiaa5   2019. 02. 05.
Teljesen átlagosnak mondanám.

Úgy gondolom, hogy az eredeti sokkal jobban sikerült. Ez teljes mása a filmnek, és úgy gondolom, hogy humorosabb is volt az eredeti. Egyszer megnézhető kategóriába sorolnám.

 
Domján Ale   2018. 12. 11.
Grincs(Nem vagyok fantáziadús bocsi)

Kezdjük ott hogy a mostani és a régi Grincset külön kell kezelni, a mostani a gyerekeknek készült elsősorban, de aki el tud vonatkoztatni annak felnőtt fejjel is élvezheti. Én el tudtam és tényleg élveztem, bár nekem is Jim Carrey az egyetlen igazi Grincs, de ez a mostani se volt rossz a maga műfajában. Igen írták már előttem is, hogy kicsit Grus beütése van a filmnek dehát a Disney is miket csinált a régi rajzfilmekben? Egyrészt sporolás másrészt reklámozzák saját magukat.Külön tetszett hogy utaltak azért az eredeti Grincsre is igaz csak 1-2 mondat erejéig de akkor is,emellett a sztori vicces volt ahol kell, szomorú ahol kell és egyik se lett túlzásba víve, tehát meg is sajnáltad a Grincset de közben nevettél is ???? Én azt mondom, aki el tud vonatkoztatni annak érdemes megnézni, aki meg nem az nézze meg (mint én is) a régi Grincset Karácsonykor és mindenkinek Kellemes Ünnepeket és jó szórakozást a Grincsekhez. ????

 
Anuika   2018. 12. 11.
Nem tetszett

A szinkron nem igazán lett találó, számomra nagyon zavaró volt. A karaktereknek nincs mélysége, nagyon egysíkúak. Kisgyerekeknek készült, de nem törekedtek arra, hogy felnőttek számára is élvezhető legyen. Soha nem fog felérni az élőszereplős változathoz.

 
Zoltán Juhász   2018. 12. 10.

Nagyon vicces és szerethető animációs film volt, felettébb érdekes és olykor izgalmas. Nagyon bírtam benne a kecskét :D, meg a rénszarvast. Szerintem sokkal jobb mint az eredeti, és tetszett ahogy mesélnek a alatta.

 
doobie   2018. 12. 02.

Mi végig vihogtuk az egész filmet, és ahogy láttam, a teremben ülők többsége is így volt vele. Nagyon vicces és szerethető mese, minden korosztálynak a legjobb szívvel tudom ajánlani. Nálam tuti többször nézős, karácsonyi, karácsony előtti programnak abszolút ideális.

 
bocerkaa   2018. 12. 01.

Na mit mondja, jópofa film ez a grincs, de elsősorban azoknak, akik nem láttak semmilyen korábbi adaptációt, meg ennek a figurának köze sincs ahhoz a grincshez, amit eddig ismertünk, és ezt nem pozitív értelemben gondolom. Persze ez a jóval barátságosabb változat biztos be fog jönni a kicsiknek, és még franchise is lehet belőle. Közepes élményben volt részem, de nem állítom, hogy nem szórakoztatott.

1
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.