Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Az istenek a fejükre estek (1980)

The Gods Must Be Crazy
Filmadatlap
 
25
Szereplők
14
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Videók (1)

 
Dorkateo   2022. 01. 25.

legújabb vélemény

3
Kedvenc afrikai vígjátékom

A Sivatagi Show rendezőjének vígjátéka. A délafrikai származású Jamie Uys helyi színészekkel dolgozott, és ez nagyon jót tett a filmnek. A hangulata, a zene és a gyorsított részek miatt emlékeztet a némafilmekre. A főszereplő ügyetlenkedése elképesztő bravúr, ilyet Pierre Richard-tól láttam utoljára. Egyben társadalomkritika is, finom humorral átadva.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, akár hányszor odakapcsolok leragadok rajta. Nagyon szórakoztató alkotás, ha még nem láttad, feltétlenül érdemes pótolni.

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 08.

0

Aranyosak a busmanok, de nekem ez a film rettenetesen lapos és élettelen volt. A színészek iszonyatosan rosszak, és a rendezés bénasága már-már bosszantó. Egy pár humorosabb jelenet, de nagyjából ennyi.

 
Norbert93   2019. 04. 28.

1

Nem túlzás kultikusnak mondani ezt a filmet, annyira eredeti és annyira aranyos a busmanok világa, akiknek a vagyon és az irigység gondolata ismeretlen volt, és mindezt egy kólás üveg megváltoztatta. Tökéletesen bemutatta, hogy az ilyen elszigetelten... több»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Én rám ez a film nagyon nagy hatással volt és ilyen téren bárkinek ajánlom is. Könnyűszerrel bele tudom élni magam mások helyzetébe így ez a film is nagy hatással volt az érzelmeimre.

 
HercegPeter   2016. 12. 05.

0

Nagyon vicces maga a történet és a szereplők is egyaránt. A kis busmanok szerethetőek és aranyosak. Érdekes, hogy náluk teljesen más az értékrend. Míg nálunk a pénz a legfontosabb, addig náluk a nyugalom, a vidámság és hogy együtt legyenek. Itt színé... több»

 
hackerjulcsi   2018. 03. 18.

0

Nem szeretem, mert erőltetett és unalmas számomra. Sokan szeretik, de engem nem nyert meg magának ez a film sem, mindenesetre egy filmélménnyel mindenképpen gazdagodtam talán...

A film összbevétele 60 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Jamie Uys rendezte a Sivatagi Show-t is. Helyismerete miatt tudta ilyen pontosan bemutatni a Kalahári-sivatagot.

(Dorkateo )
 

N!xau kevesebb mint 2000 dollárt kapott Xi szerepéért, miközben a film több mint 100 millió dollár bevételt hozott.

(VFTS)
 

A filmet 532 napon át adták az Oaks Színházban, Kaliforniában. Ezzel a leghosszabb folyamatosan játszott film rekordját állította fel a film Észak-Kaliforniában.

(VFTS)