Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
19
Szereplők
10
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2020. 03. 30.

legújabb vélemény

Már eleve az a fantáziátlan fekete-fehér ábrázolás is bukta, hogy a kutyák a jók, a macskák pedig a gonoszak. Mindezek mellé még lehetett volna egy bohókás gyerekfilm belőle, de az ostoba cselekmény, a borzalmas CGI és a bugyuta párbeszédek hatványozottan rontanak az egyébként sem érdekfeszítő filmélményen.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 05.

Rég megdöntött sztereotípiára épül

A film abból az ősi elvből indul ki, hogy a kutyák és a macskák ellenségek. Ezt az elavult hitet azonban már sokszor megcáfolta az élet. A problémám az a filmmel, hogy egyértelműen leteszi a voksát ebben a cicás vagy kutyás vagyok kérdésben és csak fekete vagy fehér karakterekkel operál, hiszen a kutyákat állítja be a jófiúnak, a macskákat pedig a velejéig romlott, vérszomjas rossz fiúknak, akiknek egyetlen vágya, hogy hatalomra törjenek. Cicás gazdiként ezzel az elgondolással egyszerűen nem tudok azonosulni és úgy érzem a készítők sem igazán, hiszen (ha jól emlékszem) a második filmben már erőteljesen igyekeznek kompenzálni azzal, hogy a kutyák és macskák összefognak és együtt győzik le az újabb fő gonoszt, aki ki más lehetne, mint egy macska. Ami a kivitelezést illeti, az már alapvetően veszélyes terep, amikor élőszereplős filmekben beszéltetni kezdik az állatokat, ez csak egy pár film esetében működött, például az Úton hazafelében (de ebben az esetben csak az állatok gondolatait hallhattuk, az ember nem kezdett el beszélgetni velük), ez a szájmozgatós animáció pedig még tovább ront az amúgy is necces helyzeten. Az emberi karaktereket illetően csak annyit mondanék, hogy ennyi bugyuta embert régen láttam egy rakáson: az egykor szebb napokat megélt Jeff Goldblum és Elizabeth Perkins a szánalom határát súrolják, miközben a kisfiút alakító Alexander Pollock olyan bamba fejeket vá... több»


 
Orosz István   2017. 07. 29.

Nem rossz film, gyerek fejjel nagyon szerettem mai fejjel pedig már nem annyira élvezhető. De szerintem az alapigazság az, hogy a macskák valamennyivel tényleg sunyibbak, és alattomosak mint a kutyák. :D

 
hszpp   2017. 02. 05.

Tökéletesen eltalált állatos filmecske. Kutya-macska ellentét,s jo poénok. Az orosz macskák a kedvenceim benne:) igazan szórakoztató!

 
Ms. Akárki   2019. 07. 28.

Kedves kis tanulságos és fantáziadús gyerekfilm egy ősi háború miatt kutyák és macskák ellen. Érdekes kis relatíve kémfilm állatos filmként feldolgozva. Az animáció sajnos nagyon gyenge, de ez még belefér a film kora miatt.

 
Bizsu82   2019. 07. 09.

Nagyon aranyos film. Jól kidolgozottak a karakterek és vicces a film. Korosztály nélkül mindenkinek jó kikapcsolódás lehet. Színvonalas, jól összerakott.

 
NFG   2018. 03. 27.

Nem mondanám valami jó filmnek! Igazából az állatok mozgása túl mesterségesre sikerült! Eléggé bugyuta a története, de a kisgyerekeknek biztosan tetszene!

A film összbevétele 200 687 492 dollár volt (imdb.com).

 

Világszerte 200 millió dollárt keresett a film a mozikban, így 2010-ben jöhetett is a folytatás: Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore.

(dulkap)
 

A filmet Kanadában forgatták kb. $60,000,000-ból.

(dulkap)
 

Lou-t alakító beagle, Prada korábban szerepelt a Star Trek: Enterprise-ban (2001) is.

(dulkap)
 

Az éjszakai jeleneteket nappal kellett forgatni, mert a kutyák éjszaka elmentek aludni.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.