Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78
Filmadatlap
 
26
Szereplők
15
Vélemények
40
Képek
1
Videók

Vélemények: Madarak (1963)

 
dailyfilmsan   2018. 10. 19.

legújabb vélemény

Maga a sztori értékelhetetlen és meg se érdemelné a 2 csillagot sem viszont a kivitelezés páratlan. Annyira jól játszottak a fényekkel a hanghatásokkal a kamera fókusszal hogy ez a bugyuta történet is tudott félelmetes lenni. Így szerintem megérdemli a jó értékelést és tulajdonképpen meg lehet nézni 1x a kissé béna történet ellenére is.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 13.

Összességében nem egy rossz Hitchcock film, de a Psycho hangulatával nem ér fel. Sok részlet homályba kerül (most akkor miért is lettek ilyenek a madarak?), a feszültségkeltés itt-ott működik, de majdnem minden mozzanat kiszámítható. Emellett tudom, hogy a 60-as évek elején ez volt a csúcstechnika, de mindez mai szemmel már kissé bugyutának tűnik. Minden tiszteletem Alfred Hitchcock-é, de ez a film nem érte el nálam a kívánt hatást.


 
citizenfour99   2016. 08. 06.

Nemtetszett a film, mivel tudtam, hogy szegény főszereplőt Hitchcock érzelmileg olyan szinten zsarolta, és fenyegette, hogy azt nemtudtam gyomorfelfordulás nélkül nézni, hogy szegénynek ilyen körülmények között kellett játsznia. Ám mindamelett a történet egyetlen pontja tetszett, az-az igazi angol nyelvezet, amely olyan klasszikusan beleivódhat az ember agyába egy-egy Hitchcock film után.:)

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 12.

Akkoriban csúcstechnológiával készült,és azzal a szemmel nézve,plusz maga a története miatt nekem tetszik! A színészek is csak akkori mércével jók!!!

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Nagyon katasztrófális ez a film - jó értelemben. Őszintén szólva a mai napig nem tudom, hogy miért támadtak a madarak, de szerintem nem is fogok egyhamar ráébredni. Kicsit olyan volt nekem, mint a 10 csapás: valaminek a büntetéseként érkeztek, akár a sáskák.

 
doroffee   2016. 02. 09.

Kicsit túlhype-olt filmnek tartom. A rendezést, filmszerkesztést nem találtam annyira megdöbbentőnek vagy kiemelkedőnek, és nem is nagyon fogott meg a horror része a dolognak, pedig az lenne a lényege.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Gyerekkorom rettegett filmje. Őszintén szólva azóta nem láttam, ezért az akkori élményt pontozom.

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

Jó film, de szerintem meglehetősen túl van értékelve a valódi minőségéhez képest. Inkább erős közepesnek mondanám, nem egy minőség a Psychoval, a Hátsó ablakkal.

 
koba1996   2017. 09. 27.

Érdekes film, és engem kicsit el is gondolkodtatott. Mi lenne, ha mindez be is következne? Annyi filmet látunk vulkánkitörésekről, és közben nem élünk vulkán mellett, de madarak ugye mindenütt vannak.

 
Pock   2016. 07. 06.

Hitchcockhoz méltó egyedi, profi thriller, ami végig kiváltja a nézőből a borzongást és fenntartja a műfajtól elvárt feszültséget. Elmondható, hogy Hitchcock stílusa utánozhatatlan, alkotásai időtállóak, igazi klasszikusok. A kategória kedvelőinek kötelező darab!

 
Akodako   2015. 06. 20.

Az az egyik legjobb klasszikus horror film ,ami valóban mondható hogy időtálló ,ma is rettegéssel tölti el az embert. Zsenialis rendezés és színészi alakítás .

 
silverkesh   2018. 02. 03.

Kb. 14 évesen láttam még suliban, de elég nyomasztó egy film, tulajdonképpen velünk is megtörténhetne.

 
Adabanya   2015. 05. 02.

Csatlakozom a korábban szólókhoz Hitchcock tekintetében, valóban fantasztikus rendező volt. Tény, hogy mai szemmel kicsit kevésbé tűnik valódinak a százezres madártámadás, de valahogy mégis borzongok mikor nézem a filmet. Éppen most néztem meg újra pár hete. Most is végig tudom nézni, és most is kíváncsi voltam a történet haladására, holott már sokszor láttam és ismerem a filmet.

 
nándi99   2016. 01. 10.

Hitchcock iszonyatosan nagy rendező, de fel nem bírom fogni, hogy ezt az iszonyatosan ostoba ötletet hogy jutott eszébe megcsinálni. Mármint... madarak? Ez vetekszik Shyamalan Happeningjének hihetetlen magasságaival, ahol a fák támadják meg az embereket. Megjegyzendő, hogy Shyamalan nagyon nagyra tartja Hitchcockot, talán arra gondolt, hogy ha ő megúszta egy ilyen elfuserált sztori megfilmesítését, akkor talán a gyilkos növényekkel se lesz gond.

 
DarkMoss   2015. 10. 20.

Nagyon jó film, kiválóan meg lehet rajta figyelni Hitchcock elképesztő eszközeit, amik miatt a mai napig igazi művészként tartjuk számon. Persze nem ez a No. 1 Hitchcock film, és nyilván nem egy hihetetlenül jó horror vagy akármi, inkább filmművészeti remekmű, amit mint ilyet érdemes nézni.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.