Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
65%

10 nap anyu nélkül (2020)

10 jours sans maman
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
24
Képek
3
Videók
 
indingo   2020. 08. 18.

legújabb vélemény

0

Nem tartozik a felejthetetlen francia filmek közé. Kicsit lerágott csont a története, a poénos és a végkimenetel is kiszámítható. Egyszer nézhető darab.

 
M4T   2020. 02. 26.

0

Nem igazán sikerült megugrania a tévéfilmek színvonalát, teljesen átlagos, nem túl eredeti családi vígjáték. Mostanában közhelyszámba megy, hogy a karrierista, munkájuknak élő szülőknek fogalmuk sincs a saját családjuk mindennapjairól, és miért is ne... több»


 
penci   2020. 02. 23.

0

Alapvetően nem rajongok a családi élet nehézségeire épülő vígjátékokért, de ez azért egész jó kis komédia lett. Az elején kicsit erőltetettnek éreztem az utalásokat a család fontosságára, és arra, hogy milyen nehéz egyben tartani és jól működtetni az... több»

 
Williamgek   2020. 02. 22.

0

Őszintén szólva, nem sok jót jósoltam ennek a filmnek, már a címe alapján is egy olyan koncepciónak tűnt, amit jó néhányszor eldurrogtattak. Mindezek ellenére kellemesen szórakoztam, remek humora van, bár azt most sem állítanám, hogy valaha még egyszer szeretném majd megnézni. Mindenesetre érdemes esélyt adni neki.

 
bart   2020. 02. 20.

0

Tetszett, hogy a film vajólában nem vállalt többet, amit teljesíteni tudott: egy könnyed családi vígjátékot, amelyen bár nem szakad az ember a nevetéstől, mégis egy igazi kompromisszum tud lenni egy közös mozizáshoz. A 10 nap anyu nélkül részemről ne... több»

Galéria (24)

Videók (3)

A film összbevétele 10 206 856 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 75 492 556 forintot termelt. A hazai mozik összesen 75 505 986 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

"Azonnal beleszerettem a történetbe, mivel egyszerre találtam rendkívül viccesnek és érzelmesnek. Csupa olyan elemekből épül fel, melyekért rajongok a vígjátékokban" - árulta el a rendező, Ludovic Bernard.

(hp)
 

A 10 nap anyu nélkül az azonos című argentin kasszasiker vígjáték adaptációja. A produkcióra Romain Brémond és Daniel Preljocaj producerek figyeltek fel, és ajánlották a rendező, Ludovic Bernard figyelmébe.

(hp)
 

Ludovic Bernard egy interjúban elmondta, hogy a film társírójával, Mathieu Oullion-nal alaposan átdolgozták az eredeti argentin változatot, hogy a történetet minél inkább a francia viszonyokhoz igazítsák.

(hp)
 

A casting legnehezebb része az volt a rendező, Ludovic Bernard szerint, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket a gyerekek szerepére. A direktor és a stáb több tucat gyermeket hallgatott meg kettőtől tizennégy éves korig, mire megszületett a végső döntés.

(hp)
 

A rendező, Ludovic Bernard elmondta, hogy miután látta a film eredeti, argentin változatát, rögtön Franck Dubosc neve jutott az eszébe Antoine szerepe kapcsán. A direktor megkereste Dubosc-t, aki rábólintott a szerepre.

(hp)