Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
71

10 nap anyu nélkül (2020)

10 jours sans maman
Filmadatlap
 
34
Szereplők
4
Vélemények
24
Képek
4
Videók
 
M4T   2020. 02. 26.

legújabb vélemény

Nem igazán sikerült megugrania a tévéfilmek színvonalát, teljesen átlagos, nem túl eredeti családi vígjáték. Mostanában közhelyszámba megy, hogy a karrierista, munkájuknak élő szülőknek fogalmuk sincs a saját családjuk mindennapjairól, és miért is ne, pont ez akar lenni ebben a filmben is a humor forrása. Ízlések és pofonok, nekem mindenesetre jobban bejönnek a kevésbe szájbarágós sztorik.

 
ZsoltSon   2020. 02. 23.

Alapvetően nem rajongok a családi élet nehézségeire épülő vígjátékokért, de ez azért egész jó kis komédia lett. Az elején kicsit erőltetettnek éreztem az utalásokat a család fontosságára, és arra, hogy milyen nehéz egyben tartani és jól működtetni az egészet – meg is fordul a fejemben, hogy feladom, mert ez is csak egy újabb sablonfilm. De aztán csak sikerült meggyőznie. Mozgalmas, kellemes humorú, könnyed vígjáték, családi mozizásra tökéletesen megfelel.


 
Williamgek   2020. 02. 22.

Őszintén szólva, nem sok jót jósoltam ennek a filmnek, már a címe alapján is egy olyan koncepciónak tűnt, amit jó néhányszor eldurrogtattak. Mindezek ellenére kellemesen szórakoztam, remek humora van, bár azt most sem állítanám, hogy valaha még egyszer szeretném majd megnézni. Mindenesetre érdemes esélyt adni neki.

 
bart   2020. 02. 20.

Tetszett, hogy a film vajólában nem vállalt többet, amit teljesíteni tudott: egy könnyed családi vígjátékot, amelyen bár nem szakad az ember a nevetéstől, mégis egy igazi kompromisszum tud lenni egy közös mozizáshoz. A 10 nap anyu nélkül részemről nem képi át a középszerűséget, nem is mond semmi újat, de valahogy nem is igényli ezt az ember...

A film összbevétele 8 240 200 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 36 405 945 forintot termelt. A hazai mozik összesen 22 809 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

"Azonnal beleszerettem a történetbe, mivel egyszerre találtam rendkívül viccesnek és érzelmesnek. Csupa olyan elemekből épül fel, melyekért rajongok a vígjátékokban" - árulta el a rendező, Ludovic Bernard.

(hp)
 

A 10 nap anyu nélkül az azonos című argentin kasszasiker vígjáték adaptációja. A produkcióra Romain Brémond és Daniel Preljocaj producerek figyeltek fel, és ajánlották a rendező, Ludovic Bernard figyelmébe.

(hp)
 

Ludovic Bernard egy interjúban elmondta, hogy a film társírójával, Mathieu Oullion-nal alaposan átdolgozták az eredeti argentin változatot, hogy a történetet minél inkább a francia viszonyokhoz igazítsák.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.