A kaliforniai állami verseny során a futók áthaladtak a kaliforniai Griffith Obszervatórium területén. Ide érkezik meg Arnold Schwarzenegger karaktere a Terminátor – A halálosztó (1984) és a Terminátor: Genisys (2015) filmekben is .
Kevin Costner kamaszkorában a kaliforniai Visaliában található Mt. Whitney Középiskolába járt egy évet, ami McFarlandtól negyven mérföldre északra fekszik.
1980 és 2003 között Jim White csapatai kilenc kaliforniai állami bajnokságot nyertek, valamint számos kisebb bajnoki címet.
A fő forgatás a kaliforniai Camarillóban zajlott és McFarland számos lakosa statisztaként szerepelt a filmben.
A kolumbiai zenészt, Juanest kérték fel, hogy írja meg a film főcímdalát. A "Juntos/Together" című dalt az 57. Grammy-díjátadón (2015) adták elő, 10 évvel azután, hogy spanyol dal szerepelt volna a rangos gálán főszerepben.
A film csak a fiúcsapatról szólt, de a valóságban a lánycsapat is újraindult, és ők is értek el szép eredményeket.
A forgatókönyv dramatizálta az eredeti történetet. White edzőt nem rúgták ki korábbi állásaiból, az egyetem után eleve ebben a tankerületben, ezen a környéken kezdett dolgozni. És nem elkezdte a terepfutást, hanem újraindította.
A valódi Danny Diaz gyerekként nem volt túlsúlyos. Ő volt a csapat hetedik tagja, és fontos szerepet játszott az 1987-es állami bajnoki cím megszerzésében.
A filmben a Cross Country-típusú versenyt láthatjuk (tájfutás), amely mindig az adott állam terepein zajlik, földrajzi domborzattól függetlenül. Nem az időt mérik, hanem a 7 tagú csapat sorrendi teljesítményét, ahogy például az öttusában.
A film magyar címe Terepfutás, ám valójában a mezeifutásról szól.