Katonafeleségek

Katonafeleségek

Military Wives
Cikkek

Kate, a "tökéletes" katonafeleség, akinek élete meglehetősen nagy boldogtalanságban telik éppen. Szerelmétől távol szorongásban és magányban éli mindennapjait, és próbál nem a legrosszabbra gondolni. Kate méltósággal és sztoikusan viseli helyzetét, az éneklésben megtalálta ugyanis… Több

Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2022.04.21.
Forgalmazó: CineTel

2024.09.19 Ahoj poplacsek

3/10 – Angol kisasszonyok a fonóban

Ritkán látok ennyire lehangoló történetet. Van egy halom katonáné foglalkozású angol nő, az életük a laktanya és a férjeik köré szerveződik. Amikor a férfiak elmennek a háborúba (Afganisztán, azt hiszem), ott maradnak katonánéék. És akkor kezdeniük kell magukkal valamit, hiszen mik ők az uraik nélkül, semmik ugye. Úgyhogy pánikszerűen igyekeznek lefoglalni magukat, megpróbálkoznak a kötéssel, meg még 1-2 további hülye ötlettel is előállnak, de végül nyer az, hogy csináljanak kórust. És akkor csinálnak. És akkor van értelme az életüknek addig is, amíg visszajönnek az uraik, amikor majd már tényleg megint lesz értelme az életüknek. Az utolsó 40 perc környékén vannak valamiféle jellemfejlődéses szálak, ilyesmi, de addigra én már agyilag végleg kicsekkoltam ebből a középkori mentalitású asszonymeséből. Kovács Úristen Ákosnak ajánlom, szépen ábrázolja a női princípiumot.

2024.07.29 Dorkateo

Igaz történet alapján készült film, amit korábban már megelőzött egy hasonló című sorozat is. Ezúttal Kristin Scott Thomas teszi kiemelkedővé a szereplőgárdát, de igazán nincs ok panaszkodni a többi színésznőre sem. Valóban a filmen szereplő kórus in... Több

2022.04.21 dadooo

Bár az alakítások kétségtelenül remekül sikerültek, nekem ez a sztori valamennyire sablonos volt. Szerintem túl szokszor láttunk már hasonló alapötleten nyugvó produkciót.

2022.04.23 boda34

Nagyon megindító történet, amibe értemes belemerülni. Minden annyira emberi és közben erőteljes.

A film összbevétele 4 889 252 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 431 620 forintot termelt. A hazai mozik összesen 360 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film megtörtént eseményen alapszik. Hovatovább, nem is egy, hanem mostanra már 75 katonafeleség-kórusból álló hálózat van Nagy-Britanniában.Szerző: Ahoj poplacsek