Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
NA

Kutyabaj (2019)

Mon chien Stupide
Filmadatlap
 
26
Szereplők
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Kutyabaj

A film összbevétele 4 035 356 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben házastársakat alakító Yvan Attal és Charlotte Gainsbourg a való életben több mint húsz év egy párt alkotnak. Három közös gyermekük született, a legidősebb fiuk, Ben Attal szintén feltűnik a filmben.

(hp)
 

Yvan Attal és Charlotte Gainsbourg első alkalommal 20 éve dolgozott együtt. A Kutyabaj a harmadik filmjük a Változatok a házasságra (2004) és a Színésznő a feleségem (2001) után.

(hp)
 

A könyv egyes jelenetei Malibun játszódnak, azonban a filmet Franciaországban forgatták. A rendező, Yvan Attal elmondta, hogy szerette volna visszaadni az eredeti történet atmoszféráját, ezért a Basque partján forgatott, ami a hullámaival, a szörfösökkel és a tűző nappal Kaliforniát idézte a számára.

(hp)
 

A feleség karaktere a film alapjául szolgáló könyvben sokkal mellékesebb volt, mint a filmadaptációban. Yvan Attal (a rendező, főszereplő és forgatókönyvíró) elmondta, hogy Charlotte Gainsbourg kérésére írta és mélyítette el a figurát.

(hp)
 

Charlotte Gainsbourg egy interjúban elmondta, hogy a tűzijátékos jelenet volt a forgatás legemlékezetesebb része a számára.

(hp)
 

Claude Berri már húsz éve adaptálni szerette volna John Fante azonos című regényét. Az eredeti tervek szerint a főszerepet a Columbo sztárja, Peter Falk alakította volna, azonban mivel Berri nem beszélt elég jól angolul, megkérte Yvan Attalt, hogy vállalja ő a rendezést. Attal 1985-ben nem lelkesedett az ötletért, de 2019-ben végül mégis az ő rendezésében (és főszereplésével) készült el a Kutyabaj.

(hp)
 

A filmben látható kutya egy nápolyi masztiff.

(hp)
 

A film címének magyar tükörfordítása 'Az ostoba kutyám' lenne.

(hp)
 

A Kutyabaj John Fante azonos című, 1985-ben posztumusz kiadásban megjelent regényének adaptációja.

(hp)
 

A Kutyabaj forgatása 2018. nyarán zajlott Franciaországban, egyebek mellett Biarritz-ben (a helyi állomáson és reptéren), Arcangues (a bírósági és az egyetem falai között játszódó jelenetek), Bidart-ban (tengerparti jelenetek).

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.