73% 42 szavazat
A dada

A dada

Nanny
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
27
Szereplők (27)
10
Képek (10)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Aisa bevándorlóként állást vállal egy Upper East Side-i családnál, hogy dadusként a gyermekükre vigyázzon. Rövidesen azonban kénytelen szembesülni a család szörnyű titkaival.

(csd)

Rendező: Nikyatu Jusu
Forgatókönyvíró: Nikyatu Jusu
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.01.22. | Amazon Prime Video (2022.12.16.)

Hol nézheted

 
2022.12.24 Eastern79

legújabb vélemény

Spirituális utazás

Nikyatu Jusu számomra eddig ismeretlen rendező, aki a Blumhouse égisze alatt készítette el az ébenfekete bőrű, csodaszép Anna Diop főszereplésével filmjét, ami annak ellenére, hogy cseppet sem horror, a stúdió egyik legsikerültebb alkotása. Bár Michelle Monaghan is feltűnik egy kisebb szerepben, egyértelműen Anna uralja a teljes játékidőt. Érzékeny, finom játékának méltó párja Rina Yang operatőr munkája, aki már-már művészi vizualitással járul hozzá a hangulathoz. Túl sokat nem szeretnék elárulni róla, inkább misztikus thriller és dráma keverékének mondanám. Megkapó, néhol félelmetes, máskor meg szomorú hangulatú spirituális utazás az anya-gyermek kapcsolat körül, miközben picit még a színesbőrű bevándorlók problémáira is rávilágít. Visszafogottságában teljes, vizuálisan erős, és fontos mondanivalót közvetítő, igazán egyedi hangulatú darab.

0
 
2022.07.23 Sniper

Ez a forgatókönyv nem tökéletes, de nagyon sok olyan szinten működik, ami túlmutat rajta. Imádtam, csak ajánlani tudom.

1
 
2022.12.15 Cercei

Egy ijesztő, elgondolkodtató, vizuálisan lenyűgöző film, amelyet látni kell. Erőteljes látvány és alakítások. Menjetek és nézzétek meg, amilyen hamar csak tudjátok.

1