Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
62
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
69
Képek
2
Videók
Pleasantville
 
Thibo84   2019. 02. 03.

legújabb vélemény

Ismerősöm ajánlására néztem meg a filmet. Nem hagyott bennem mély nyomot, számomra egy átlagos film lett az ellenére, hogy van benne pár jó poén és a történet is jó lett. Igaz nekem úgy tűnt, az elejét a bevezetést gyors lezavarták, gyors bemutatták a két főszereplőt és a családi hátterüket, csak hogy a fiatalokat a rendező mielőbb a tv-be száműzze őket, ahol aztán jól felkavarják a kisváros addigi nyugodt életét.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 14.

Nosztalgikus

A fekete-fehérben forgatott filmek egyedi atmoszférát teremtenek és egészen különleges módon emelnek ki apró részleteket egy emberi arcon vagy akár egy helyszínen, olyan apróságokra felhívva a figyelmet, amelyre egy színes filmben nem is biztos, hogy felfigyel a néző. A Pleasantville technikai megoldásai engem elbűvöltek, s gyönyörű, ahogy a szürkeségből hirtelen felragyognak a színek és ahogy a rendező finoman adagolja az élményt. Ehhez pedig egy olyan miliőt választ (az ’50-es évek Amerikáját), amelyre amúgy is szeretünk fekete-fehérben gondolni. Engem ez a korszak mindig is érdekelt, főként a nemi szerepek különleges kiosztása miatt. Hiszen napjaink feminista és karrierközpontú szemlélete... több»


 
Durran   2016. 05. 02.

Sok jót hallottam már erről a filmről, úgyhogy végül rá szántam magam és megnéztem. Nem kellett csalódnom, teljesen jó film. Kalandos, fantáziadús és még vicces is. A film nem nagyon akar komoly lenni, de ez nem is baj. Gary Ross jó érzékkel bánik a fekete-fehér és a színes képek kombinálásával. Emlékezetes film, az egyszer biztos.

 
mártilány   2015. 07. 05.

Ez egy csodaszép tündérmese, amiből a poénok sem maradtak ki. A történet eredeti és izgalmas, szerintem mindenki álmodozott valami hasonlóról: mi lenne, ha én is ott lehetnék. Gary Ross jól mutatja be az ötvenes évek idealizált Amerikáját. A színészek pedig mind jól illenek a szerepbe. Remek film.

 
A Pleasantville-t vígjáték címkével lehetne a legjobban jellemezni, ám Gary Ross nem épp hétköznapi poénokkal operál! Kissé szürreális, kissé abszurd, de mindenképpen fantasztikus. Itt nem feltétlen a szereplők együgyűségén nevet a néző, hanem azon a kissé ijesztő tényen, hogy az átlagemberek mennyire a megszokás rabjaivá váltak. Amikor pedig ez, az évek óta tartó, rutinszerű és mindenféle konfliktustól mentes élet váratlanul megtörik, az egyszerre vicces és elgondolkoztató.

A film összbevétele 49 789 066 dollár volt (imdb.com).

 

William H. Macy és Joan Allen a későbbiekben A szoba című filmben is házaspárt alakított.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bud valójában zöld arcfestéket ken az édesanyja arcára, amikor szeretnék eltűntetni a színt, mivel ez volt a legmegfelelőbb árnyalat a fekete-fehérben való forgatáshoz. Így Joan Allen aznap végig zöld arccal rohangált a forgatáson.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bud és Mary-Sue házával szemben az a ház látható, amelyet a Halálos fegyver (1987) című filmben is láthattunk.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.