Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
64%

Pleasantville (1998)

Pleasantville
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
69
Képek
2
Videók
 
Thibo84   2019. 02. 03.

legújabb vélemény

0

Ismerősöm ajánlására néztem meg a filmet. Nem hagyott bennem mély nyomot, számomra egy átlagos film lett az ellenére, hogy van benne pár jó poén és a történet is jó lett. Igaz nekem úgy tűnt, az elejét a bevezetést gyors lezavarták, gyors bemutatták ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 14.

0
Nosztalgikus

A fekete-fehérben forgatott filmek egyedi atmoszférát teremtenek és egészen különleges módon emelnek ki apró részleteket egy emberi arcon vagy akár egy helyszínen, olyan apróságokra felhívva a figyelmet, amelyre egy színes filmben nem is biztos, hogy... teljes kritika»


 
Durran   2016. 05. 02.

0

Sok jót hallottam már erről a filmről, úgyhogy végül rá szántam magam és megnéztem. Nem kellett csalódnom, teljesen jó film. Kalandos, fantáziadús és még vicces is. A film nem nagyon akar komoly lenni, de ez nem is baj. Gary Ross jó érzékkel bánik a ... több»

 
mártilány   2015. 07. 05.

0

Ez egy csodaszép tündérmese, amiből a poénok sem maradtak ki. A történet eredeti és izgalmas, szerintem mindenki álmodozott valami hasonlóról: mi lenne, ha én is ott lehetnék. Gary Ross jól mutatja be az ötvenes évek idealizált Amerikáját. A színészek pedig mind jól illenek a szerepbe. Remek film.

Galéria (69)

Videók (2)

A film összbevétele 49 789 066 dollár volt (imdb.com).

 

William H. Macy és Joan Allen a későbbiekben A szoba című filmben is házaspárt alakított.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bud valójában zöld arcfestéket ken az édesanyja arcára, amikor szeretnék eltűntetni a színt, mivel ez volt a legmegfelelőbb árnyalat a fekete-fehérben való forgatáshoz. Így Joan Allen aznap végig zöld arccal rohangált a forgatáson.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bud és Mary-Sue házával szemben az a ház látható, amelyet a Halálos fegyver (1987) című filmben is láthattunk.

(ps)
 

Melissa Joan Hart nem vállalta Jennifer szerepét.

(ps)
 

Abban a jelenetben, amelyben David a vacsora közben különböző kérdésekre felel, Dave Brubeck Take Five című dala hallható.

(ps)
 

Az eredeti tervek szerint a sorozatszerelőt Dick Van Dyke alakította volna.

(ps)
 

A Pleasantville-beli események 1958 áprilisában játszódnak.

(ps)
 

A filmet három személy emlékének szentelték. Az egyik Gary Ross, a rendező édesanyja, a másik J. T. Walsh, a színész, a harmadik pedig Brent Lon Hershman, az operatőr, aki a film forgatásának idején vesztette életét.

(ps)
 
A Pleasantville-t vígjáték címkével lehetne a legjobban jellemezni, ám Gary Ross nem épp hétköznapi poénokkal operál! Kissé szürreális, kissé abszurd, de mindenképpen fantasztikus. Itt nem feltétlen a szereplők együgyűségén nevet a néző, hanem azon a kissé ijesztő tényen, hogy az átlagemberek mennyire a megszokás rabjaivá váltak. Amikor pedig ez, az évek óta tartó, rutinszerű és mindenféle konfliktustól mentes élet váratlanul megtörik, az egyszerre vicces és elgondolkoztató. több»