A Mikulás és a manók nagyban dolgoznak azon, hogy az idei karácsony se múljon el ajándékok nélkül - így érthető a hatalmas ijedtség, amikor az összes manó egyszerre megbetegszik. A Mikulásnak így egyedül kell útnak indulnia, és beszerezni a hatalmas mennyiségű C-vitamint a beteg manóknak. Sajnos… Több

A kép forrása: Gaumont Distribution
Voltak unalmasabb részei, de voltak benne nagyon jó poénok, lehet rajta jókat nevetni, és jópofa az egész.
Én nagyon jól szórakoztam a film alatt. Ez a kissé ügyefogyott Mikulás-karakter rendkívül jól áll a filmnek, és jól passzoltak a poénok is, amik nem voltak eget verően viccesek, de képesek voltak megnevettetni. Összeségében jó film, érdemes megnézni. Egyszer mindenképp!
Szívhez szóló és humoros történetet mutat be A karácsony mentőakció, ami a gagyinak ható címe ellenére tartogat kellemes meglepetéseket. Nem az év legjobb filmjét kell várni tőle, de minket kimondottan jó érzéssel töltött el.
A film 42 168 980 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 43 264 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Alain Chabat egy interjúban elárulta, hogy a filmjéhez az adta az ötletet, amikor az Egyesült Államokban töltött néhány napot a Karácsony idején. "Mindenki a házát, az utcákat és a a boltokat díszítette... Elképzeltem, milyen lenne, ha a Télapó néhány nappal hamarabb érkezne épp a legnagyobb felfordulás kellős közepén."