Egy lebilincselő dokumentumfilm a csillagok születéséről, és megfigyelésükről, ahogy mi látjuk őket.
(Csillag Lajos)
A Seven Ages of Starlight (2012) látványosan és közérthetően mutatja be a csillagok születését, a MAFAB nézői visszajelzései szerint. Gaby Hornsby rendezése tudományos és technológiai dokumentumfilmként Rupert Graves, Robin Catchpole és Steve Cowley közreműködésével kalauzol a témában, miközben azt is megmutatja, hogyan figyeljük meg a csillagokat. A nézők különösen a látványt, a narrátor aprólékos, mégis könnyen követhető magyarázatait és a részletekre kiterjedő bemutatást emelik ki; többek érdeklődését maga a téma iránt is felkeltette, bár a film rövidségét sajnálják. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 2 értékelés alapján 90%, ami kiemelkedő nézői fogadtatásról árulkodik.
Hirdetés
IMDB értékelés:
7.6/10
Rendező: Gaby Hornsby
Szereplők: Rupert Graves, Robin Catchpole, Steve Cowley, Francisco Diego, Alan Dressler, John Ellis, Alex Filippenko, Fred Hoyle
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2012.10.25.

A kép forrása: Prima Zoom
Ugyan nem szeretem a dokumentumfilmeket, de ez nekem nagyon tetszett. Nagyon látványos, nagyon érthető. Azt hiszem, hogy ennek köszönhetően érdekelni kezdett a téma részletesebben is.