Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Berto49   2017. 01. 06.

legújabb vélemény

Valami csoda folytán a Film+ vetítette, és onnan rögzítettem lemezre ezt a csodálatosan jól sikerült Styron-adaptációt, amelyik méltán hozott Oscart M. Streep számára. A regényt is olvastam, de a film önállóan is a csúcson van, kiemelkedik a holokausztos filmek közül. Szinkronnal láttam (Bánsági Ildikó), de hozzászólásokból tudom, hogy Streep fantasztikusat alakít a különböző akcentusokkal, hiszen beszél lengyelül, németül és angolul. Az őrült Nathant alakító Kevin Kline is kitett magáért, de csak később, a Wandáért kapott Oscart. Megrázó, tragikus film, örülök, hogy bármikor elővehetem. A film után eszembe jutott, hogy a szerencsétlen rendező Alan J. Pakula milyen szörnyű halált halt 70 éves korában.

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Romantikus műfajban jó filmnek mondanám, bár a könyv jobban tetszett, mint az általában szokott is lenni. Ne számítsunk egy nagy sztorira, de azt megadja, amit a műfajtól elvárhatunk. Egyszer érdemes megnézni.

A film összbevétele 30 036 000 dollár volt (imdb.com).

 

Meryl Streep-nek meg kellett anyanyelvi szinten folyékonyan beszélni németül a szerep kedvéért, sőt még el kellett hozzá sajátítania a lengyel akcentust is.

(mamiéstöti2)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 91. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.