Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Madárfészek (1996)

The Birdcage
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
45
Képek
3
Videók
Madárfészek

Galéria (45)

Videók (3)

 
indingo   2020. 02. 21.

legújabb vélemény

0

Nem egy új-keletű film és ettől a mai ízlésünknek a történet nagyon egyszerű mondhatnám primitív, szinte előre tudjuk mi fog történni ezért hatást sem vált ki, de a színészek játéka főleg Robin Williams fantasztikus itt egy laza vígjátékban egy meleg... több»

 
7ETEDIK   2018. 07. 11.

0

Robin Williams és Nathan Lane zseniális párosa egy eszméletlenül vicces filmben. A vacsorajelenet etalon és a film nyíltan boncolgatja, milyen is melegnek lenni. Gene Hackman pedig csak hab volt a tortára. Alapfilm.

A film összbevétele 185 260 553 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Steve Martin játszotta volna Armand Goldmant és Robin Williams pedig Albert Goldmant, azonban időbeosztási problémák miatt Martin végül kiszállt a produkcióból. Ekkor döntött úgy Robin Williams úgy, hogy inkább ő játssza el Armand Goldmant.

(rbernadett)
 

A korábban csak a Broadwayről ismert Nathan Lane-nek ez a szerep hozta meg az áttörést.

(rbernadett)
 

Hank Azaria miután megnézte a filmet jött rá, hogy a hangját a nagymamája hangjára formálta.

(rbernadett)
 

Amikor Robin Williams elesik a "garnélarákos" jelenetben, az nem volt előre betervezve, ezért mindhárman alig tudták visszatartani a nevetésüket.

(rbernadett)
 

Paul Thomas Anderson rendező szerint ez az egyik a két film közül, amit minden egyes alkalommal az első perctől az utolsóig végignéz. A másik a Ragyogás (1980).

(rbernadett)