Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
25
Képek
6
Videók
 
Berto49   2018. 10. 19.

Megindító, érzelmekkel teli könyvadaptáció a katalán filmkészítő rendezésében. Ugyan nem éri el az általam legjobbra értékelt jó évtizeddel ezelőtti „Az élet nélkülem” szintjét, de a történet és különösen a remek színészek egy jó filmet hoztak össze. Bátran lehet ellentmondani, de Emily Mortimer alakjában bizonyos jelenetekben én Audrey Hepburn vonásait véltem felfedezni. Bill Nighy a tőle megszokott kitűnő színjátékot mutatta be, Patricia Clarkson pedig a mézes-mázos modorával egy vasorrú bábára emlékeztetett. A kis „asszisztens” Christine ambivalens tettét valószínűleg a szülei kényszerítésére követte el. A filmben fontos szerephez jutott Bradbury sci-fi regényének gondolatisága. A műben szereplő „könyvemberek” helyett felnőttként Christine őrizte meg a könyvek mással nem helyettesíthető funkcióját. Nagyon szépek a természeti felvételek, a néző részesülhetett az angol tengerpart rideg szépségében ahol az időjárás egy nap alatt is mind a négy évszak jellemzőit képes produkálni. Eléggé megosztó véleményeket lehet olvasni a filmről, de aki ezt unalmasnak és semmitmondónak értékeli az jobban teszi ha marad a szappanoperák élvezete mellett.

 
MGJudit   2018. 09. 05.

Melankólikus. Tökéletesen angol. Dráma a javából. Kisváros ódon házakkal. Visszafogott modorú emberek elfojtott indulatokkal. Elszigetelődött életmód, de nagyonis figyelemmel követik egymást. Remek színészi játék, felesleges sallang nélkül.


 
pepmed   2018. 08. 26.

Hát nem kimondottan győzött meg a film, pedig ettől a szereplőgárdától sokat vártam. Igaz, nem állítom, hogy rajtuk múlt, és sok hibáját sem tudnám felhozni, egyszerűen csak egy kicsit laposnak éreztem. Még a sztorival sem lenne gond, de ha egészébe nézem, nem tudom azt mondani, hogy feltétlenül újra beülnék rá.

 
gandalf01   2018. 01. 03.

Nagyon kellemes film, még akkor is ha a sztori tényleg nem egy nagy eresztést. Az egésznek valami hihetetlenül jó atmoszférája van, így nekem ez egy egészen kellemes kikapcsolódás volt.

 
matynero   2018. 08. 24.

Érdekes film ez, egyszerre kisléptékű, szomorkás és picit ragadósan szentimentális. Azt hiszem, ez lehet egyeseknek zavaró, és értem is hogy miért, de volt egy egyedi hangulata, amihez hasonlót régen láttam már moziban. Nem bántam meg, de egy erős közepesnél nem tudok jobb értékelést adni.

Emily Mortimer
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Patricia Clarkson
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Honor Kneafsey
Emily Mortimer
Patricia Clarkson
Patricia Clarkson
Bill Nighy
Patricia Clarkson
Bill Nighy
Emily Mortimer
Patricia Clarkson
Bill Nighy
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Bill Nighy
Patricia Clarkson
Bill Nighy
Emily Mortimer
Patricia Clarkson
Patricia Clarkson
Emily Mortimer
Bill Nighy
Emily Mortimer
Honor Kneafsey
 
A Könyvesbolt a tengerparton egy nagyon igaz, nagyon szép, de ugyanakkor szomorú film is, ami számomra igazán emlékezetes élményt nyújtott. több»
 
Angol kosztümös bájolgás vidéki idillel, aranyos szereplőkkel és sok-sok irodalommal. Mi baj lehetne? több»
 
A Könyvesbolt a tengerparton nem formabontó adaptáció, hanem sokkal inkább az alapul szolgáló regény szellemiségéhez igazodó, ám annak cselekményét bizonyos pontokon termékeny módon kiegészítő feldolgozás, mely egy közösségből kitaszított nő sorsán keresztül hívja fel a figyelmet az értékteremtés és a kultúra megőrzésének fontosságára. több»
 

A film utolsó jelenetében a többi között annak a könyvnek a borítója is látható, melyen a film alapszik.

(hp )
 

Isabel Coixet forgatókönyve elnyerte a Legjobb nemzetközi irodalmi adaptáció díját a 2017-es Frankfurti Book Fair-en.

(hp )
 

A könyvesbolt a tengerparton Emily Mortimer és Patricia Clarkson negyedik közös filmje (Viharsziget, Plasztik szerelem, A vendégek).

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.