Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73

A Kolibri projekt (2018)

The Hummingbird Project
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
9
Képek
5
Videók
 
indingo   2019. 08. 11.

Nem egy szokványos film a tőzsde világáról. Érdekes, ahogy a kiskapukat, lehetőségeket számba veszik a film során, mivel lehet milisecundumokat nyerni.

 
Berto49   2019. 04. 07.
A kolibri egyetlen szárnycsapása

Minden nap használom az internetet, de a műszaki érdeklődés teljes hiánya miatt teljesen hidegen hagy, hogy milyen technika segítségével jutok el számos kedvelt honlapomra. Ezért nem éreztem különösebb kényszert, hogy megnézzem ezt a filmet, mert a Kansast a New York-i Wall Streettel összekötő száloptika kérdése teljesen irreveláns számomra. Különben is a 16 milliszekundumnyi időtartam nekem érzékelhetetlen. Mégis megnéztem, mert nem találtam jobbat a mostani filmek között. Még egy érv szólt mellette: kedvelem Salma Hayek játékát, bár a filmben hordott frizurája elképesztő ronda volt, és a spanyol nyelvű káromkodásai sem hiányoztak volna. A francia–kanadai író-rendező Kim Nguyen legújabb munkája, amelynek műfaját pénzügyi-techno thrillerként határoznám meg, számomra nem volt túlságosan szórakoztató. A történet csak félig-meddig tudott lekötni, a terv pedig a valóságban nehezen lehetne kivitelezhető. A két pénzéhes és kapzsi unokatestvér szerepében Alexander Skarsgård és Jesse Eisenberg jó volt, ezzel együtt nem kimondottan maradandó filmélmény.


 
TomÁcs   2019. 09. 23.

Nekem elég fárasztó volt a film, tepertek a nagy semmiért. A színészi munka jó volt, de ennyi.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nagyon izgalmas történet. Végülis sikerült elérniük a végére, amit terveztek, csak mi végignézhetjük, hogy mi mindent áldoztak fel ennek az eléréséért. Rendkívül depresszív és lehangoló film. De egyben érdekes is a tőzsdei gyorsasági verseny miatt.

 
Lubi   2019. 08. 21.
Harc az ezredmásodpercekért

Felteszek egy költői kérdést: Lehet izgalmas egy film, ami optikai kábelek lefektetéséről szól? Biztos mindenkinek van olyan élménye, mikor nem működik az internet, és kijön két hét alatt egy szerelő, aki egy újabb hét múlva küld egy másikat, aki felmászik a villanyoszlopra és közli: nincs mit tenni, a helyzet javíthatatlan. Majd ezen információ birtokában használjuk tovább az egyre lassuló internetünket. Képzeljük el, hogy egyszerre több tucat ilyen szerelőt kell irányítanunk! A lefektetendő kábel államhatárokon, folyókon, lakott és természetvédelmi területeken, valamint egy gránit-hegységen is átível. A költségek milliókat emésztenek fel, amiért személyesen kell felelnünk a befektetőknek.... több»

 
A Kolibri projekt legmélyén mégis ott rejtőzik egy szép és tragikus történet arról, hogy az életünk során legtöbbször felesleges és haszontalan célokat tűzünk ki magunk elé. több»
 
Moziaspergeres, vagyis furcsákat mondó, különc matekgéniusz, akiben Skarsgård a nyilvánvaló előképek ellenére megtalálja az egyéni hangot. Ha az egész film olyan emlékezetesre sikerült volna, mint az ő alakítása, szemernyi gond se lenne A Kolibri projekttel. több»

A film összbevétele 370 949 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 10 065 405 forintot termelt.

 

A szerepre való felkészülés során Jesse Eisenberg nem csak a saját sorait, hanem az egész forgatókönyvet megtanulta.

(hp)
 

A Kolibri projekt forgatása 2017. novemberében kezdődött meg Quebecben.

(hp)
 

A film világpremierje 2018. szeptember 8-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.