Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

A Kolibri projekt (2018)

The Hummingbird Project
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
9
Képek
5
Videók
 
Berto49   2019. 04. 07.
A kolibri egyetlen szárnycsapása

Minden nap használom az internetet, de a műszaki érdeklődés teljes hiánya miatt teljesen hidegen hagy, hogy milyen technika segítségével jutok el számos kedvelt honlapomra. Ezért nem éreztem különösebb kényszert, hogy megnézzem ezt a filmet, mert a Kansast a New York-i Wall Streettel összekötő száloptika kérdése teljesen irreveláns számomra. Különben is a 16 milliszekundumnyi időtartam nekem érzékelhetetlen. Mégis megnéztem, mert nem találtam jobbat a mostani filmek között. Még egy érv szólt mellette: kedvelem Salma Hayek játékát, bár a filmben hordott frizurája elképesztő ronda volt, és a spanyol nyelvű káromkodásai sem hiányoztak volna. A francia–kanadai író-rendező Kim Nguyen legújabb munkája, amelynek műfaját pénzügyi-techno thrillerként határoznám meg, számomra nem volt túlságosan szórakoztató. A történet csak félig-meddig tudott lekötni, a terv pedig a valóságban nehezen lehetne kivitelezhető. A két pénzéhes és kapzsi unokatestvér szerepében Alexander Skarsgård és Jesse Eisenberg jó volt, ezzel együtt nem kimondottan maradandó filmélmény.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nagyon izgalmas történet. Végülis sikerült elérniük a végére, amit terveztek, csak mi végignézhetjük, hogy mi mindent áldoztak fel ennek az eléréséért. Rendkívül depresszív és lehangoló film. De egyben érdekes is a tőzsdei gyorsasági verseny miatt.


 
imreacs82   2019. 04. 15.

Salma Hayeket alig lehet felismerni elsőre a filmben, annyira eltér a megszokott karakterétől. Izgalmas, fordulatos film, de az érzelmi szál kibontakozását hiányoltam.

 
pet-et   2019. 04. 08.

Thrillertől én egy teljesen más vártam volna. A hangulata egyszerűen túlságosan könnyed, hogy megfeleljen ennek a műfajnak. Nem egy nehezen emészthető darab, éppen ezért határozottan az a véleményem, hogy a műfaj rajongói egy könnyed délutáni matinénak fogják érezni a történetet.

 
HappyOptimus   2019. 04. 06.

Kim Nguyen egy érdekes techno-thrillerrel rukkolt elő, ami kimondottan jó benyomást kelt, de a helyzet az, hogy kicsit kiforratlannak tűnik ez a produkció. Ott van benne minden, amitől egy emékezetes film lehetett volna, de sok dolog megmarad az ötlet, vagy a nem elég éles megvalósítás szintjén. Bátorítanálak, hogy menj és nézd meg, mert rosszul nem fogod magad érezni, az biztos, de mégsem tudom egy erős közepesnél feljebb értékelni.

 
A Kolibri projekt legmélyén mégis ott rejtőzik egy szép és tragikus történet arról, hogy az életünk során legtöbbször felesleges és haszontalan célokat tűzünk ki magunk elé. több»
 

A szerepre való felkészülés során Jesse Eisenberg nem csak a saját sorait, hanem az egész forgatókönyvet megtanulta.

(hp)
 

A Kolibri projekt forgatása 2017. novemberében kezdődött meg Quebecben.

(hp)
 

A film világpremierje 2018. szeptember 8-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.