...Akkor le kéne váltani! Vajon bármilyen változást is okozott a befejezés? Vajon lesznek további részek? Van egy nagyon hasonló (a lényeg ugyanaz, csak más köntösben) film. Gyilkos reklám, hogy működjön a gazdaság? Vagy csak szórakoztatás a népnek, mint a régi Rómában? Amennyiben lett volna tényleges befejezése, akkor lehetett volna 5 pont is.
Egyszerűen el nem tudom képzelni, mi értelme volt ezt a filmet leforgatni. Stephen King remek író, de gyakorlatilag lehetetlen a műveit megfilmesíteni, mert annyi belső narrációt, magyarázó leírást alkalmaz. Ez a film feltehetően King leggyengébb műve alapján készült, és még így is sikerült az alapművet messze alulmúlnia. Most ne is ragadjunk le az alaptétel ordító ostobaságánál, miszerint bárki (pláne átlag fiatalok) képes lenne megállás nélkül több mint 5 km/h sebességgel végiggyalogolni több mint 500 km-t. Az olyan marhaságok sem számítanának, hogy minek kísér 50 fiatalt egy önjáró tarack, ha a film amúgy működne. De nem működik. Az alapindíték önmagában is értelmetlen és erőltetett. Milyen világban hat a gazdaságra, ha 50 fiatal gyalogol? És miért csak 20- és 30 közötti férfiak? Rossz színészek, akiknek eleve nehéz dolguk van a pocsék karakterekkel. Infantilis dialógusok, álmosítóan lassú tempó.
A filmnek valóban nem volt túl sok értelme, vagy mondanivalója, illetve szerintem nem volt megfelelően kibontva. De attól függetlenül elég érdekfeszítő volt ahhoz, hogy a teljes játékidő alat lekösse a figyelmem, amit nem tesz jelentéktelenné egy rossz lezárás.