Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
18
Vélemények
25
Képek
9
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 02.

Úgy emlékszem, üdítő kritikákat olvastam a filmről, s be kell valljam annyira szomjazom már egy igazán jó vígjátékra, de ezt a mostani filmes felhozatalban nem nagyon lelem meg. Gondoltam hátha, talán majd ez a film, amit ráadásul az Amerikai pite utódjaként is emlegettek már. Egyáltalán nem értem, hogy miért, mert bár a téma ugyanaz, a kivitelezés gyatra, a poénok inkább alpáriak, mint élvezhetőek, s még valamiért a szereplőket sem sikerült megkedvelnem. A történetben alapvetően nem sok újdonság rejlik, talán csak annyi, hogy általában nem a csajszik szemszögéből szokták bemutatni a „hogyan veszítsük el a banketten a szüzességünket” témát (bár ilyet is láttunk már, életem egyik legnagyobb melléfogása volt a 18 éves szűz című borzadály). Na meg a szülők oldalát is ritkán látjuk ebben a témában, s még kicsit megható is, ahogy ez a három agyament szülő megindul, hogy megmentsék csemetéiket a végzetes csalódástól, más-más karakterek, más-más családi háttérrel, de egyben persze megegyeznek: a gyerekükért mindent. Szó szerint mindent, s innen erednek majd az undi jelenetek a filmben, elég csak seggszlopálásra vagy a szembekötős heremarkolászásra vagy éppen a hányós autós üldözésre gondolni. Egyetlen drámai vonulat lenne a filmben, ez pedig egyértelműen Sam-hez és az ő titkolt leszbikusságához kapcsolódik, a fiatalok közül egyébként ő az egyetlen igazán szimpatikus karakter. Ami a szülőket illeti, Mitchell szerepében John Cena esetében kiemelték a robosztus külső érzékeny belsőt takar (az egykori pankrátor amolyan szegény ember Dwayne Johnsonja benyomását kelti ebben a filmben), Leslie Mann-nak azonban mostanában csak azok a filmjei sikerülnek jól, amelyeket a férjével forgat. Igazából sokat nem érdemes várni a Szűzőrségtől: próbál fontos témákat (szüzesség elvesztése, a család fontossága, egy meleg karakter coming outolása) egybegyűrni, s egy könnyed vígjáték eszközrendszerével átadni a nézőnek, de mintha az írók fantáziátlanságának következtében a film poénjai nem tudnak továbblépni az altesti szinttől (és persze: a különböző filmekre történő, funkció nélküli utalásoktól). Ez a kettő pedig eléggé kioltja egymást. Végeredményben azt mondhatom, hogy a 2018-as év vígjátéka cím kiosztása még várat magára, s semmiképpen sem a Szűzőrség lesz a befutó.

 
bogyóka94   2018. 06. 22.

Már nagyon rég szerettem volna a filmet megnézni, mert a barátaim közül többen is látták, és nagyon tetszett nekik. Azonban ha egy mondatban kellene a filmet elmesélnem, azt mondanám, egy tipikus amerikai vígjáték, alhasi humorral, itt-ott erőltetett poénokkal és a központi témával, a szexszel. Mivel manapság nem láttam jó vígjátékot, kicsit tartottam ettől a filmtől is, hogy elcsépelt lesz, de kellemesen csalódtam. A történet ügyesen ki lett találva, sok vicces csavar van a történetben, többször éreztem azt, amikor az ember már annyira kínosan erőltetettnek érzi a történetet, hogy jól szórakozik rajta. A szereposztást szerintem nagyon eltalálták, személyes kedvencem John Cena karaktere volt. A fiatal lányokat játszó színészek is nagyon ügyesek voltak, bár szerintem Sam kicsit jelentéktelenre sikerült a filmben. Összességében ajánlom megnézésre, egy estés programnak mindenképp megfelelő, de senki ne számítson csodára, a vége teljesen kiszámítható, szóval valószínűleg óriási tanulságokat nem fog senki tudni levonni a filmből.


 
alexxx   2018. 05. 04.

Őszintén szólva nem vártam túl sokat, de nagyon kellemesen meglepődtem. Műfajában szerintem eddig az idei év legjobbja. A humora a helyén van, de azért akad némi mondanivaló is, így bőven többet kaptam, mint amire számítottam. Erős négyes.

 
MMcFly2015   2018. 05. 23.

Nehéz helyzetben vagyok. Szerintem ez a film nem tudott mérlegelni a vígjáték minőségével kapcsolatba. Első sorban remekül felépíti a szülőket. (Michael Cena kellemes meglepetés, jól hozta a szerethető figurát). A történetnek van mondanivalója - tanulsága ha úgy tetszik, és a vége kifejezetten kellemes meglepetés volt számomra. Másfelől viszont ott van az indokolatlan - és korántsem vicces - káromkodás, meg a sugárba hányós, s*gglyuk@s poénok, amiktől már csömöre van a vígjáték kedvelőinek. Az előzetesbe rengeteg poént ellőnek, ami kínos csöndet eredményezett a félig telt terembe, így az a kellő hangulat se volt meg, amit műfajon belül elvár az ember. Szerintem ez nem az a film amit a kedvcsinálója ígér, több haverral összeülve, nem lett azt a ,,könnyesreröhögős" film.

 
Milanman   2018. 08. 20.

Egy vígjáték sikeressége mindig azon áll, vagy bukik, hogy a humora mennyire talál be a nézőknél. Engem John Cena első jeleneténél megvett és összességében sem kellett csalódnom. Alapvetően nem sokban különbözik az átlagos amcsi vígjátékoktól, de ami mégis felemeli, hogy egyrészt remekül teljesítenek a színészei, másrészt a filmnek van lelke. Fontos,érdekes dolgokról tud, többnyire viccesen mesélni. Persze helyenként kicsit fárasztó, vagy bárgyú, esetleg túl van tolva, de szerintem ez itt most az összhatás szempontjából belefért. Nem korszakos film, de szerethető. Az 5 csillagból szívem szerint 3,5-et adnék neki.

Ike Barinholtz
Leslie Mann
John Cena
John Cena
Leslie Mann
Ike Barinholtz
Ike Barinholtz
Leslie Mann
John Cena
Geraldine Viswanathan
Miles Robbins
Ike Barinholtz
Ike Barinholtz
John Cena
Leslie Mann
John Cena
Miles Robbins
Kathryn Newton
Graham Phillips
Jimmy Bellinger
Geraldine Viswanathan
Gideon Adlon
Gideon Adlon
Kathryn Newton
Geraldine Viswanathan
Leslie Mann
John Cena
John Cena
Leslie Mann
Ike Barinholtz
Ike Barinholtz
Leslie Mann
Kathryn Newton
Graham Phillips
John Cena
Leslie Mann
John Cena
Ike Barinholtz
Leslie Mann
Ike Barinholtz
Leslie Mann
John Cena
John Cena
Ike Barinholtz
Gideon Adlon
Leslie Mann
Kathryn Newton
Gideon Adlon
Jimmy Bellinger
John Cena
Leslie Mann
Ike Barinholtz
Miles Robbins
Geraldine Viswanathan
Ike Barinholtz
Leslie Mann
John Cena
John Cena
Ike Barinholtz
Leslie Mann
 
A Szűzőrség egy nem túl sokat akaró, de szerethető vígjáték lett, ami valószínűleg nem fog klasszikussá válni, de ennek ellenére én szívesen látnék egy folytatást ezekkel a szereplőkkel, mert lehet még hová fokozni ezt a történetet. több»
 
A film látványa is illik a témához és a korszakunkhoz: a fények, a pózok és a lassított felvételek miatt sokszor olyan érzése van a nézőnek, mintha egy Insta-filteres felvételt nézne, amit persze nem a szomszéd mobiljával, hanem profi kamerával készítettek.

Ez tehát a Szűzőrség: tipikus poénok, tipikus karakterek, tipikus szinkron – ha már megint egy dilis amcsi filmre vágysz, akkor minden követelménynek megfelel. több»
 
Ha húsz éve készül ez a meglepően vicces és jópofa szexvígjáték, az Amerikai pitével emlegetnénk egy lapon. De a Szűzőrségnek most kellett elkészülnie. több»
 

Kezdetben három apa indult volna harcba, hogy megőrizzék lányaik szüzességét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A kertiparti jelenetét ugyanott forgatták, ahol Denzel Washington 2016-os, Kerítések című drámáját.

(hp )
 

A film produceri teendőit Evan Goldberg és Seth Rogen, a "Superbad" című vígjáték alkotói látták el.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.