65% 236 szavazat
Viharzóna

Viharzóna

The Perfect Storm
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
28
Szereplők (28)
29
Képek (29)
1
Videók (1)
9
Érdekességek (9)
3
Díjak (3)
Filmkritika
8
Cikkek (8)
Fórum

FILMINFÓ

1991 őszén egy iszonyatos erejű, több napon át tartó vihar tombolt végig az Atlanti-óceán északi részén, amit később a halászok az évszázad viharának neveztek. Billy Tyne (George Clooney) kapitány kardhalvadászatra indult sokat próbált legénységével. A vállalkozás veszélyeivel mind… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2000.08.31.
 
2022.07.10 Melinda pica 20

legújabb vélemény

Megkonyeztem a film végén mivel igaz törtenet, és az ember belegondol, hogy szegény halászok meghaltak.

0
 
2017.10.17 rainman

Kissé alul értékelt filmnek tartom; hiszen megvan benne minden, ami egy jó katasztrófafilmbe kell: erős dráma, nagyszerű látvány, elsőrangú színészek, sodró lendület, szentimentalizmus, és nagyszerű filmzene! Az egyik kedvenc katasztrófafilmem! Nézzétek meg, nem fogtok benne csalódni!

1
 
2019.03.12 Attila G.

Tengeri betegeknek nem ajánlott

Nekem egy kissé csalódás volt ez a film. - Egyébként természetesen moziban láttam annak idején, premier előtt. - Nem állítom azt, hogy rossz film lett volna. S lehet, hogy némileg rosszul álltam hozzá. Csak... Szeretem a természeti jelenségeket. Olykor az is izgalmas és emlékezetes tud lenni, ha épp szenvedő alanya vagy egynek. - Én például az egyik hírhedt augusztus 20.-ai vihar idején másodmagammal fönt voltam a Várban, de szerencsére épp bőrrel megúsztuk. - Megláttam a film címében azt, hogy vihar, ráadásul viharzóna. S valamiért azt hittem, hogy a hajó mellett 2-3 cikázó hurrikán, rengeteg villámlás és dörgés lesz a középpontban. Ehhez képest, ha jól emlékszem, leginkább csak a hullámokat láthattuk, és például az eget alig. Igaz, egy a "nagy vizen" játszódó filmben mire másra számíthattam volna, mint hatalmas hullámokra. Ez rendben is van. Mégis mintha túlságosan "szárazon" jöttem volna. 2001-ben Oscar-jelölést kapott a film a vizuális effektusokért, a Gladiátor volt a nagy ellenfele. Hozzám közelebb állnak a természeti jelenségek, mint a nagy harcok. Mégis ilyen tekintetben a Viharzónát, talán igazságtalanul némileg vérszegénynek éreztem. Ezt leszámítva például a történetet és a drámaiságot tekintve a filmre nem lehet panasz.

0
 
2018.03.30 Evok1909

Remek film, átjön a drámaiság is, és az a fajta kétségbeesés amit az áldozatoknak át kellett élniük, mégis, mintha lenne valamilyen űr a filmben amit nem tudtak kitölteni.

0
 
2016.04.04 Gergely Varju

Valós történeten alapuló látványos film, ezzel már ki lehet tűnni az átlaghoz képest. Ennél többet viszont nem is akar, de nem is tud nyújtani.

0

A film összbevétele 328 718 434 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Szépen teljesített a film a jegypénztáraknál, 328,7 millió dolláros összbevételllel büszkélkedhet.Szerző: LionelMessi10

#2
 

A film költségvetése 120 millió dollár volt. Szerző: LionelMessi10

#3
 

Linda Greenlaw 2008-ban visszatért a kardhal halászathoz, majd később a Discovery Channel egy a kardhalakról szóló sorozatában is szerepelt.Szerző: ps

#4
 

A forgatáshoz egyetlen valódi halat sem használtak fel.Szerző: ps

#5