Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Viharzóna (2000)

The Perfect Storm
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
29
Képek
1
Videók

Galéria (29)

Videók (1)

 
Melinda pica 20   2022. 07. 10.

legújabb vélemény

0

Megkonyeztem a film végén mivel igaz törtenet, és az ember belegondol, hogy szegény halászok meghaltak.

 
rainman   2017. 10. 17.

1

Kissé alul értékelt filmnek tartom; hiszen megvan benne minden, ami egy jó katasztrófafilmbe kell: erős dráma, nagyszerű látvány, elsőrangú színészek, sodró lendület, szentimentalizmus, és nagyszerű filmzene! Az egyik kedvenc katasztrófafilmem! Nézzétek meg, nem fogtok benne csalódni!

 
Attila G.   2019. 03. 12.

0
Tengeri betegeknek nem ajánlott

Nekem egy kissé csalódás volt ez a film. - Egyébként természetesen moziban láttam annak idején, premier előtt. - Nem állítom azt, hogy rossz film lett volna. S lehet, hogy némileg rosszul álltam hozzá. Csak... Szeretem a természeti jelenségeket. Olykor az is izgalmas és emlékezetes tud lenni, ha épp szenvedő alanya vagy egynek. - Én például az egyik hírhedt augusztus 20.-ai vihar idején másodmagammal fönt voltam a Várban, de szerencsére épp bőrrel megúsztuk. - Megláttam a film címében azt, hogy vihar, ráadásul viharzóna. S valamiért azt hittem, hogy a hajó mellett 2-3 cikázó hurrikán, rengeteg villámlás és dörgés lesz a középpontban. Ehhez képest, ha jól emlékszem, leginkább csak a hullámokat láthattuk, és például az eget alig. Igaz, egy a "nagy vizen" játszódó filmben mire másra számíthattam volna, mint hatalmas hullámokra. Ez rendben is van. Mégis mintha túlságosan "szárazon" jöttem volna. 2001-ben Oscar-jelölést kapott a film a vizuális effektusokért, a Gladiátor volt a nagy ellenfele. Hozzám közelebb állnak a természeti jelenségek, mint a nagy harcok. Mégis ilyen tekintetben a Viharzónát, talán igazságtalanul némileg vérszegénynek éreztem. Ezt leszámítva például a történetet és a drámaiságot tekintve a filmre nem lehet panasz.

 
Evok1909   2018. 03. 30.

0

Remek film, átjön a drámaiság is, és az a fajta kétségbeesés amit az áldozatoknak át kellett élniük, mégis, mintha lenne valamilyen űr a filmben amit nem tudtak kitölteni.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

0

Valós történeten alapuló látványos film, ezzel már ki lehet tűnni az átlaghoz képest. Ennél többet viszont nem is akar, de nem is tud nyújtani.

 
varjú   2015. 03. 03.

0

Én elégedett vagyok ezzel a filmmel, végre nem egy hollywoodi marhaság, hanem egy valódi, igaz történet. A legjobban George Clooney alakítása tetszett. A film meglehetősen teátrális és látványos, nem spóroltak ki belőle semmit. Külön jópont, hogy a drámának is marad hely ebben a helyre kis produkcióban.

 
bettina50   2019. 10. 15.

0

Elégedettséget érzek a film megnézése után. Remek színészi alakítások,izgalmas akciójelenetek, végig fenntartott feszültség, emberi kapcsolatok,dráma,tehát színes a paletta. Azért kap ötöst,mert a végén nem volt hiányérzetem,a hosszú előkészítés ellenére is pont jónak találtam a történetet.

A film összbevétele 328 718 434 dollár volt (imdb.com).

 

Szépen teljesített a film a jegypénztáraknál, 328,7 millió dolláros összbevételllel büszkélkedhet.

(LionelMessi10)
 

A film költségvetése 120 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 

Linda Greenlaw 2008-ban visszatért a kardhal halászathoz, majd később a Discovery Channel egy a kardhalakról szóló sorozatában is szerepelt.

(ps)
 

A forgatáshoz egyetlen valódi halat sem használtak fel.

(ps)
 

A filmben ábrázolt vihart a Grace hurrikán okozta 1991-ben.

(ps)