Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%

Viharzóna (2000)

The Perfect Storm
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
29
Képek
1
Videók
Viharzóna
 
bettina50   2019. 10. 15.

legújabb vélemény

Elégedettséget érzek a film megnézése után. Remek színészi alakítások,izgalmas akciójelenetek, végig fenntartott feszültség, emberi kapcsolatok,dráma,tehát színes a paletta. Azért kap ötöst,mert a végén nem volt hiányérzetem,a hosszú előkészítés ellenére is pont jónak találtam a történetet.

 
rainman   2017. 10. 17.

Kissé alul értékelt filmnek tartom; hiszen megvan benne minden, ami egy jó katasztrófafilmbe kell: erős dráma, nagyszerű látvány, elsőrangú színészek, sodró lendület, szentimentalizmus, és nagyszerű filmzene! Az egyik kedvenc katasztrófafilmem! Nézzétek meg, nem fogtok benne csalódni!


 
Attila G.   2019. 03. 12.

Tengeri betegeknek nem ajánlott

Nekem egy kissé csalódás volt ez a film. - Egyébként természetesen moziban láttam annak idején, premier előtt. - Nem állítom azt, hogy rossz film lett volna. S lehet, hogy némileg rosszul álltam hozzá. Csak... Szeretem a természeti jelenségeket. Olykor az is izgalmas és emlékezetes tud lenni, ha épp szenvedő alanya vagy egynek. - Én például az egyik hírhedt augusztus 20.-ai vihar idején másodmagammal fönt voltam a Várban, de szerencsére épp bőrrel megúsztuk. - Megláttam a film címében azt, hogy vihar, ráadásul viharzóna. S valamiért azt hittem, hogy a hajó mellett 2-3 cikázó hurrikán, rengeteg villámlás és dörgés lesz a középpontban. Ehhez képest, ha jól emlékszem, leginkább csak a hullámokat láthattuk, és például az eget alig. Igaz, egy a "nagy vizen" játszódó filmben mire másra számíthattam volna, mint hatalmas hullámokra. Ez rendben is van. Mégis mintha túlságosan "szárazon" jöttem volna. 2001-ben Oscar-jelölést kapott a film a vizuális effektusokért, a Gladiátor volt a nagy ellenfele. Hozzám közelebb állnak a természeti jelenségek, mint a nagy harcok. Mégis ilyen tekintetben a Viharzónát, talán igazságtalanul némileg vérszegénynek éreztem. Ezt leszámítva például a történetet és a drámaiságot tekintve a filmre nem lehet panasz.

 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

Valós történeten alapuló látványos film, ezzel már ki lehet tűnni az átlaghoz képest. Ennél többet viszont nem is akar, de nem is tud nyújtani.

 
Evok1909   2018. 03. 30.

Remek film, átjön a drámaiság is, és az a fajta kétségbeesés amit az áldozatoknak át kellett élniük, mégis, mintha lenne valamilyen űr a filmben amit nem tudtak kitölteni.

 
lollipopp   2016. 02. 15.

Nem rossz film, külön értékelni kell azt is, hogy valós történetet dolgoztak fel. A film képi világa igazán jó, hitelesen ábrázolják a halászok életét és a vihart is. A rendező kellő odafigyeléssel jeleníti meg a karakterek belső vívódásait és a viha... több»

 
varjú   2015. 03. 03.

Én elégedett vagyok ezzel a filmmel, végre nem egy hollywoodi marhaság, hanem egy valódi, igaz történet. A legjobban George Clooney alakítása tetszett. A film meglehetősen teátrális és látványos, nem spóroltak ki belőle semmit. Külön jópont, hogy a drámának is marad hely ebben a helyre kis produkcióban.

A film összbevétele 328 718 434 dollár volt (imdb.com).

 

Szépen teljesített a film a jegypénztáraknál, 328,7 millió dolláros összbevételllel büszkélkedhet.

(LionelMessi10)
 

A film költségvetése 120 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 

Linda Greenlaw 2008-ban visszatért a kardhal halászathoz, majd később a Discovery Channel egy a kardhalakról szóló sorozatában is szerepelt.

(ps)
 

A forgatáshoz egyetlen valódi halat sem használtak fel.

(ps)
 

A filmben ábrázolt vihart a Grace hurrikán okozta 1991-ben.

(ps)
 

Bobby Shatford szerepét eredetileg Nicolas Cage játszotta volna.

(ps)
 

Néhány jelenetet a Floyd hurrikán biztonságos közelségében forgattak.

(ps)
 

A hajó neve Aeolis, amely egy ősi görög kultúra volt Ázsia és Európa határán.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.