Vivárium

Vivarium

2020.08.24 BoBamburg

Nem nagyon néztem utánna a filmnek, mielőtt nekiültem, így igazán kellemes meglepetésként ért. Nagyon jó látványvilág és egy remek sztori, na meg a mögöttes tartalom és a társadalomkritika. Elsőre kissé hiányoltam a film végi magyarázatot, de mikor másodjára néztem meg már nem zavart a túlságosan is nyitott vég.

2021.04.17 G.Noir

Aki horrorra számít, biztosan csalódni fog. Ez egy groteszk dráma sci-fi elemekkel, annak viszont kiváló. Mivel a történet a körforgásról szól – melyben a főszereplők csupán kellékek –, a film vége is kerek, még ha nem is megnyugtató. Én szerettem.

2020.09.27 stevepisti

Érdekelt a film, még tetszett is volna, de számomra túl sok maradt a végére a miért. Több magyarázatot is kaphattunk volna, hiszen rengeteg kérdés felmerült a film folyamán. Így nálam nem igazán ér többet egy közepes filmnél.

2021.10.26 szoljhozzam

Különleges film, de nem pont ilyenre számítottam. Az alakítások jók, és a történet előmenetelében is van feszültség, de a befejezés nem tetszett.

2020.11.21 tmotm

Az egész filmnek annyi értelme van, mint egy forró vasrúddal tökön vágni magad. Ott is csak egy kérdés van, miért? A teóriámat inkább nem írom le, mert akkor azokba rúgnék bele, akik belelátnak ebbe a filmbe valamit.

2020.11.29 dovetusfurdo

Nyomasztás a semmiért

Beteg és nyomasztó végig a film, mégse derült ki semmi a végén. Félórás is lehetett volna, mert kb. annyi tartalom volt benne. Értelmetlen, soha többet nem nézném meg.

2020.11.23 Attish79

A kiábrándult értelmetlenség metaforája

A trailer felkeltheti az ember érdeklődését, de a filmnek nem szabad nekiállni. Rövid, de így is gyötrelmes. Nyilván nincsenek válaszok, mert az egész a kisvárosi mindennapok taposómalmának – rendező szerinti – értelmetlenségét és fázisait szeretné elénk tárni, de olyan unalmasan és bután erőltetetten teszi mindezt, hogy aki bele akarja látni a fent említett élet velejáróit (egyforma házak, egyforma napok, ingerszegény környezet, gyereknevelés nehézségei, elhidegülés stb.), az is mérgesen és hiányérzettel teli végez a filmmel. Elpazarolt másfél óra, bosszantó, buta, tipikus wtf! Kár érte...