Wallace és Gromit: Birka akció

A Close Shave
Érdekességek
Cikkek

Hivatalos tartalom

Wallace viharos kapcsolata a helyi gyapjúbolt tulajdonosával a feje tetejére állítja világát. Gromitot meggyanúsítják egy bűncselekménnyel, amit nem követett el.

(Hupka Adrián)

Rendező: Nick Park
Író: Bob Baker, Nick Park
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 1995.12.24.

2025.01.23 kabel

Birkanyírás horror köntösben

Nem először láttam a kisfilmet, de az a helyzet, hogy valahogy mindig magával ragadó a gyurmaanimáció bája. Van valami a sztoriban, ami aranyos és bugyuta, de mégis melegséggel tölt el. Mondjuk nem is hat olcsónak vagy megúszósnak a dolog, az autós üldözős rész kimondottan bámulatos és komplikált, és látszik, hogy tettek munkát főhőseink házába és a rengeteg birka animációba is. Nem tudom, ez egy Shaun, a bárány crossover epizód volt-e, de a bárányok érdekes szitukat teremtettek, és vicces volt, ahogy Gromiték interaktáltak velük. Gyerekfilmhez képest az antagonista kutya talán a gyurmaanimációk egyik legsötétebb alakja volt, főleg a végső formájában. Meglepően ijesztő irányba ment el a film. Itt most kevésbé volt jelen az angol kisváros vagy polgárai és Wallace szerelmi szála, meglepően melankolikusra és szomorúra sikerült. Az a rész valahogy furcsán kilógott egy ilyen happy go lucky kalandból, főleg miután a konfliktusnak vége, nem nagyon értettem, mért váltak el karaktereink. Érdekes módon, talán a zene maradt meg a legjobban, a filmben meglepő tónusváltások voltak, és olykor átment misztikus horrorba a dolog, ami egy nem várt jelenség a Wallace és Gromit világában. Lehet a mai gyerekeknek már inkább egy Subway Surfers Minecraft-videóra van szükségük, de én tök jól szórakoztam ezen.

2019.05.29 Fekete Gandalf

Ez az elvont rendezői stílus és ez a gyurmafigurás megoldás nekem nagyon nem jött be, úgy kompletten az idétlen kategóriába tudnám sorolni.

2016.06.27 wooderman

A varázsa pont az egyszerűségében rejlik,ez egy nagyon-nagyon rövid animációs film,ami Ben a birka tolvajok elleni harcot küzdelmet mutatja meg, és szurkolhatunk a főhősöknek :)

2016.07.25 N.Béla

Érdekes a kialakítása, a technikája ahogy a gyurmamozgatott meséket csinálják és biztosan hatalmas munkát érdemel de nekem sajnos nem tetszenek. A mai gyerekeket pedig nem igen köti le. Túl lassúak, allig van cselekménye és mindig ugyanaz a végkifejlet.